RECOMANDĂRIŞtiri agricole

EXCLUSIV. Emil Dumitru: ”Nu voi mai fi președintele Federației Naționale PRO AGRO începând cu 9 mai”

Declarații exclusive în cadrul emisiunii ”Forța Fermierilor cu Vlad Macovei” de ieri seară, marți – 12 martie. Fermierul Emil Dumitru a anunțat, în premieră, că de la 9 mai nu va mai conduce Federația Națională PRO AGRO, luând decizia de a nu mai candida pentru un nou mandat de președinte, dar și se a se retrage din toate funcțiile de conducere din cadrul organizației.

”Eu nu voi mai fi președintele Federației Naționale PRO AGRO începând cu 9 mai. Este o decizie unilaterală a mea luată. Pe 9 mai o să avem alegeri pentru o nouă echipă de conducere. Mă voi retrage din toate funcțiile de conducere din cadrul Federației. Federația va avea drumul ei mai departe”, a declarat Emil Dumitru în direct la ”Forța Fermierilor”.

Emil Dumitru, care conduce o fermă de familie în localitatea Chiselet și județul Călărași, a precizat că nu știe cine îi va urma la conducerea PRO AGRO. ”Nu știu cine va fi noul președinte. La noi este o competiție deschisă. Am niște rezerve să vă spun cine va candida, însă înțeleg că și politicul este foarte interesat de soarta Federației și de cine trebuie să fie președinte. (…) Există riscul și mai mult ca oricând (să existe o conducere numită politic – n.r.), am simțit presiunea pe care politicul o face asupra colegilor mei din Federație”, a declarat Emil Dumitru.

Referitor la planurile sale după încheierea mandatului de președinte PRO AGRO, a lăsat să se înțeleagă că va continua activitatea de reprezentare a intereselor fermierilor, însă într-o formă nouă: ”Va fi o nouă provocare. Celor care sunt îngrijorați de viitorul meu le transmit că nu voi ieșit din zona aceasta de reprezentare a fermierilor”.

Vă reamintim că Emil Dumitru a fost ales pentru prima dată președinte al Federației Naționale PRO AGRO în iunie 2015, într-o perioadă în care organizația era în pericol de dezbinare din cauza conflictelor interne. Dumitru a fost reales la conducerea PRO AGRO în iunie 2017, când a și declarat că nu va mai candida pentru un al treilea mandat.

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!