• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri agricole
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • OMNERA®, un erbicid revoluționar PENTRU CULTURA DE GRÂU!

  agrointeligenta.ro agrointeligenta.ro -

  Grâul este una din cele mai importante culturi din România. Ultimii ani au adus recorduri în ceea ce privește cantitățile recoltate, doar în 2018 înregistrându-se un nou record, de 10,2 milioane de tone cântărite la finalul anului agricol.

  Anul agricol 2018-2019 a început însă cu probleme, fapt cunoscut de toți fermierii și specialistii din domeniu. Toamna secetoasă a afectat majoritatea suprafețelor însămânțate în țara noastră. 60% dintre acestea au rămăs nerăsărite și înfrățirea nu a avut loc în toamnă. Totuși grâul are o capacitate mare de regenerare și poate recupera într-un procent important startul slab din toamna trecută.

  Pentru a se întâmpla acest lucru, este nevoie de câteva măsuri luate de fermieri, pentru ca plantele să beneficieze de potențialul genetic pe care-l au. Cea mai importantă activitate va fi erbicidarea culturii de grâu, deoarece concurența buruienilor poate reduce un procent substanțial din recoltă și poate influența calitatea acesteia.

  Un singur produs, trei substanțe active

  În lupta cu buruienile, fermierii au drept aliat compania FMC, prezentă în România cu o gamă completă de produse pentru culturile de cereale păioase. 2018 a reprezentat momentul lansării produsului Omnera®, un erbicid de ultimă generație, care conține 3 substanțe active, perfect îmbinate pentru un efect rapid asupra buruienilor dicotile anuale si perene, inclusiv asupra buruienile dificile precum turița, pălămida, hrișca, zarna, volbura și veronica.

  Formulare nouă pentru o eficiență maximă

  Inovația acestui produs constă și în formularea LQM®, o tehnologie de vârf în materie de formulare OD (dispersie în ulei) microîncapsulată. Această tehnologie are avantaje deosebite pentru plante: optimizează aplicarea erbicidelor și crește suprafața de contact dintre erbicid și buruieni pentru o absorbție superioară, reduce drift-ul și impactul asupra mediului înconjurător.

  Fermierii pot beneficia de doza flexibilă în care se poate aplica Omnera®, între 0,5 și 1 litru pe hectar. Testele FMC au dovedit efecte excelente pe buruienile dicotiledonate (pălămida, volbura, traista ciobaului, turița) la o doză de 0,75 l / ha și în cazul unor faze mai avansate de dezvoltare.

  Aplicarea se poate face până la apariția frunzei-stindard

  Omnera® poate fi aplicat atât în toamnă cât și în primăvară, până la apariția frunzei-stindard. Omnera® are efect optim când buruienile au între 2-6 frunze și sunt răsărite în masă, FMC recomandandă fermierilor să urmarească îndeaproape stadiul de dezvoltare al buruienilor pentru a beneficia 100% de calitatea produsului Omnera®.

  Efect din prima zi asupra buruienilor

  Creșterea buruienilor este oprită în prima zi după aplicare, efectele erbicidului fiind vizibile în 7-10 zile, iar necrozarea completă a buruienilor survenind în 15-25 de zile.

  În condițiile acestui an agricol, cu densități reduse în cultura de grâu, mediul este favorabil buruienilor și fermierii se pot confruntă cu sole foarte afectate și reîmburuienări. Folosirea la momentul optim poate rezolva problema buruienilor dicotile într-o singură aplicare.

  FMC Corporation, compania care comercializează Omnera®, este o companie dedicata stiintei, ce asigură soluții inovatoare fermierilor din întreaga lume.

  În Romania compania si-a asigurat o prezență solidă printr-o echipă profesionistă și un portofoliu de top. Specialiștii companiei sunt la dispoziția utilizatorilor de produse de protecție a plantelor de la FMC pentru consultanță și suport tehnic în teritoriu.

  Toate informațiile despre erbicidul OMNERA® le găsiți pe site-ul FMC România, iar datele de contact ale oficialilor companiei sunt disponibile pe: http://www.fmcagro.ro/ro/contact/.

  Pentru a lua legătura cu un reprezentant FMC din zona dumneavoastră, numerele de telefon ale membrilor echipei le puteți găsi la http://www.fmcagro.ro/ro/echipa/.

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Abonare gratuită la știri

  Te-ar mai putea interesa

  Cumpără acum pesticide și poți primi un credit de două ori mai mare! MICHELIN ULTRAFLEX: Anvelopele care cresc productivitatea şi scad costurile Fermierii campioni la floarea-soarelui din județele Bacău și Vrancea

  Ultimele știri

  Listele de plată de la APIA din ultimele zile cu peste 160.000 de fermieri! Țară invadată de lăcuste! Fermier: ”Porumb, sorg, mazăre…au mâncat tot!” Director DAJ: Nu știm ce programe de minimis vor fi lansate în acest an!

  Căutare în articole