• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • OMNERA®, un erbicid revoluționar PENTRU CULTURA DE GRÂU!

    agrointeligenta.ro -

    Grâul este una din cele mai importante culturi din România. Ultimii ani au adus recorduri în ceea ce privește cantitățile recoltate, doar în 2018 înregistrându-se un nou record, de 10,2 milioane de tone cântărite la finalul anului agricol.

    Anul agricol 2018-2019 a început însă cu probleme, fapt cunoscut de toți fermierii și specialistii din domeniu. Toamna secetoasă a afectat majoritatea suprafețelor însămânțate în țara noastră. 60% dintre acestea au rămăs nerăsărite și înfrățirea nu a avut loc în toamnă. Totuși grâul are o capacitate mare de regenerare și poate recupera într-un procent important startul slab din toamna trecută.

    Pentru a se întâmpla acest lucru, este nevoie de câteva măsuri luate de fermieri, pentru ca plantele să beneficieze de potențialul genetic pe care-l au. Cea mai importantă activitate va fi erbicidarea culturii de grâu, deoarece concurența buruienilor poate reduce un procent substanțial din recoltă și poate influența calitatea acesteia.

    Un singur produs, trei substanțe active

    În lupta cu buruienile, fermierii au drept aliat compania FMC, prezentă în România cu o gamă completă de produse pentru culturile de cereale păioase. 2018 a reprezentat momentul lansării produsului Omnera®, un erbicid de ultimă generație, care conține 3 substanțe active, perfect îmbinate pentru un efect rapid asupra buruienilor dicotile anuale si perene, inclusiv asupra buruienile dificile precum turița, pălămida, hrișca, zarna, volbura și veronica.

    Formulare nouă pentru o eficiență maximă

    Inovația acestui produs constă și în formularea LQM®, o tehnologie de vârf în materie de formulare OD (dispersie în ulei) microîncapsulată. Această tehnologie are avantaje deosebite pentru plante: optimizează aplicarea erbicidelor și crește suprafața de contact dintre erbicid și buruieni pentru o absorbție superioară, reduce drift-ul și impactul asupra mediului înconjurător.

    Fermierii pot beneficia de doza flexibilă în care se poate aplica Omnera®, între 0,5 și 1 litru pe hectar. Testele FMC au dovedit efecte excelente pe buruienile dicotiledonate (pălămida, volbura, traista ciobaului, turița) la o doză de 0,75 l / ha și în cazul unor faze mai avansate de dezvoltare.

    Aplicarea se poate face până la apariția frunzei-stindard

    Omnera® poate fi aplicat atât în toamnă cât și în primăvară, până la apariția frunzei-stindard. Omnera® are efect optim când buruienile au între 2-6 frunze și sunt răsărite în masă, FMC recomandandă fermierilor să urmarească îndeaproape stadiul de dezvoltare al buruienilor pentru a beneficia 100% de calitatea produsului Omnera®.

    Efect din prima zi asupra buruienilor

    Creșterea buruienilor este oprită în prima zi după aplicare, efectele erbicidului fiind vizibile în 7-10 zile, iar necrozarea completă a buruienilor survenind în 15-25 de zile.

    În condițiile acestui an agricol, cu densități reduse în cultura de grâu, mediul este favorabil buruienilor și fermierii se pot confruntă cu sole foarte afectate și reîmburuienări. Folosirea la momentul optim poate rezolva problema buruienilor dicotile într-o singură aplicare.

    FMC Corporation, compania care comercializează Omnera®, este o companie dedicata stiintei, ce asigură soluții inovatoare fermierilor din întreaga lume.

    În Romania compania si-a asigurat o prezență solidă printr-o echipă profesionistă și un portofoliu de top. Specialiștii companiei sunt la dispoziția utilizatorilor de produse de protecție a plantelor de la FMC pentru consultanță și suport tehnic în teritoriu.

    Toate informațiile despre erbicidul OMNERA® le găsiți pe site-ul FMC România, iar datele de contact ale oficialilor companiei sunt disponibile pe: http://www.fmcagro.ro/ro/contact/.

    Pentru a lua legătura cu un reprezentant FMC din zona dumneavoastră, numerele de telefon ale membrilor echipei le puteți găsi la http://www.fmcagro.ro/ro/echipa/.


    Te-ar mai putea interesa

    Plantele beau, nu mănâncă! Porumbul de talie mică de la STINE a fost desemnat produsul anului în SUA Combinatul de îngrășăminte Azomureș își va relua activitatea zilele următoare

    Ultimele știri

    Rezultate solide pentru Agricover în 2023 și peste 10.000 de fermieri în portofoliu O dronă militară a căzut în zona fermei Filipoiu din Insula Mare a Brăilei – primele imagini Au apărut, în piață, primele roșii românești. Prețul lor – dublu față de cel al cărnii