• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • DIRECTORUL APIA, SITUAȚIA LA ZI pentru SUBVENȚIILE AGRICOLE!

    agrointeligenta.ro -

    Situația la zi privind subvențiile agricole de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA)! Directorul general al agenției de plăți, Adrian Pintea, a declarat pentru Agrointeligența – AGROINTEL.RO care sunt cifrele referitoare la depunerea cererii unice în acest moment la nivel național.

    Ritmul de depunere a cererilor de plată pentru Campania 2019 este foarte bun la circa 2 săptămâni de când Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a demarat această campanie. Comparativ cu acceași perioadă a anului trecut în prezent au fost solicitate subvenții pentru un plus de 98.327 de hectare.

    ”Avem o comparație făcută între 2018 și 2019 până la 13 martie. Dacă anul trecut în această perioadă aveam 106.754 cereri primite, acum în 2019 s-au prezentat la ghișeele APIA 119.554 de fermieri. Adică un plus de 12.800 cereri si suprafată de 98.327 ha”, a explicat directorul general al APIA, Adrian Pintea, pentru Agrointeligența-AGROINTEL.RO.

    În 2018 APIA a finalizat campania de primire a Cererilor Unice de Plată cu un număr de de 866.749 cereri înregistrate, pentru o suprafața declarată la plată de 9.638.937,67 hectare. Județele cu cele mai multe cereri înregistrate au fost Suceava (47.438 cereri), Dolj (37.344 cereri), Bihor (36.432 cereri), Maramureș (34.383 cereri) și Botoșani (34.176 cereri). În ce privește județele cu cele mai mari suprafeţe solicitate la plată în fruntea clasamentului s-au situat județele Timiș (527.762,46 ha), Constanța (495.029,96 ha), Teleorman (419.661,07 ha), Dolj (418.818,68 ha) și Călărași (375.232,41 ha).

    Reamintim că depunerea Cererilor Unice de Plată în cadrul Campaniei 2019 se va încheia la data de 15 mai 2019, în conformitate cu prevederile OMADR nr.69/2019, iar cei care nu se prezintă până la acest termen nu vor beneficia de sprijinul financiar acordat de APIA. Cererile se depun la Centrele județene APIA în cazul fermierilor care solicită o suprafaţă mai mare de 50 hectare teren agricol şi la centrele locale în cazul fermierilor care solicită o suprafaţă mai mică sau egală cu 50 hectare teren agricol.

    Fermierii mari sunt așteptați la APIA după 25 martie

    Fermierii mari vor lua la cunoștință în aceste zile despre calendarul perioadei de depunere a cererilor, care va începe după data de 25 martie, potrivit directotului APIA Mureș, Ovidiu Săvâșcă. „În aceste zile am semnat invitațiile către fermierii cu peste 50 de hectare, astfel că, începând cu data de 25 martie sunt invitați la centrul județean APIA, la Serviciul Autorizare Plăți. Insist ca fermierii să respecte aceste programări. În ultimii ani a fost o disciplină chiar de lăudat în această privință, s-au respectat termenele, nu ne-am aglomerat, funcționarii au avut astfel timp să se ocupe de fermieri. Respectând aceste programări transmise de către noi putem asigura o calitate a cererii, să nu avem surprize neplăcute la momentul în care văd decizia de plată”, a precizat Ovidiu Săvâșcă.

    Reamintim că sprijinul financiar pentru fermieri este finanţat din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA) pentru plățile directe, din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) pentru plățile compensatorii şi de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pentru Ajutoarele Naționale Tranzitorii (ANT-uri).


    Te-ar mai putea interesa

    ANM a emis o alertă meteo de vijelii și averse torențiale în 18 județe până joi dimineață Un tânăr întors din Olanda și-a făcut plantație de lalele. Grădina poate fi vizitată gratuit Fertilizarea castraveților cu îngrășăminte bio – 6 rețete simple

    Ultimele știri

    UE intenţionează să îşi majoreze exporturile de alimente în China, în pofida tensiunilor comerciale Micii fermieri – subvenție APIA de 98,80 euro/ha. Banii se virează acum în conturi Lista produselor agricole din Ucraina pentru care se pot introduce taxe vamale