Creșterea animalelorŞtiri agricoleViaţa la ţară

Câini din rasa Ciobănesc Românesc Carpatin, donați către crescătorii de animale

Foto: WOLFLIFE

Câini din rasa Ciobănesc Românesc Carpatin, donați către crescătorii de animale. Fericiții posesori ai patrupedelor de lucru sunt trei fermieri din județele Covasna și Vrancea care au primit câini din rasa Ciobănesc Românesc Carpatin. Puii au fost transferați din canisa proiectului WOLFLIFE la ferme, de unde în scurt timp vor urca împreuna cu oile în Munții Carpați și vor contribui la diminuarea atacurilor lupilor și urșilor.

Trei câini au fost transferați de la Centrul de Reproducere, Îngrijire si Supraveghere a Câinilor de Paza a ȘepteluluI WOLFLIFE de la Lepșa către fermierii din Bățani Mari/Covasna, Tulnici și Chiojdeni din Vrancea. Sperăm să-i ajute pe fermierii care se duc cu oile în zone populate de lupi și urși”, transmit reprezentanții WOLFLIFE.

Transferul câinilor din rasa Ciobănesc Românesc Carpatin către fermieri va continua până la crearea unei rețele a deținătorilor/utilizatorilor de câini ciobănești specializați în paza șeptelului împotriva atacurilor lupilor,

Câinii vor fi în continuare monitorizaţi de responsabilii WOLFLIFE, care vor verifica starea de sănătate şi tratamentul aplicat de către ciobani câinilor şi vor efectua deparazitarea şi vaccinările necesare. În viitor, puii acestor câini vor fi repartizaţi altor stâne.

Specialiştii din cadrul proiectului sunt de părere că folosirea câinilor de pază din rasele autohtone reprezintă cea mai eficientă metodă pentru prevenirea pagubelor produse de animale sălbatice.

Proiectul WOLFLIFE este derulat de agenţiile de protecţie a mediului din Harghita, Covasna şi Vrancea, în parteneriat cu Asociaţia pentru Conservarea Diversităţii Biologice şi are ca scop implementarea celor mai bune practici pentru conservarea în mediul natural a speciei de lup, menţinerea unei populaţii sănătoase şi viabile de lupi în Munţii Carpaţi, dar şi promovarea unei bune coexistenţe om-lup.

Zona vizată de proiect este partea centrală şi de sud a Carpaţilor Orientali, care cuprinde 18 situri Natura 2000 de pe arealul judeţelor Vrancea, Covasna, Harghita, Bacău, Neamţ şi Mureş.

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!