Bio şi organicŞtiri agricoleSubvenţii APIA 2019

Secretar de stat în MADR – declarații despre actualizarea subvențiilor APIA

Semanat porumb agricultura

Declarații despre actualizarea subvențiilor de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), mai exact despre evoluția acestor sume începând cu anul de cerere 2021. Daniel Botănoiu, secretar de stat în Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), a declarat, vineri – 15 martie, că România a decis să nu susţină plafonarea subvențiilor, ci partea de reaşezare a plăţilor directe la nivel european.

“România a decis să nu susţină plafonarea, ci partea de reaşezare a plăţilor directe la nivel european, măsurile de cercetare, instalarea tinerilor în mediul rural şi obiectivul ambiţios ca, în anul 2021, să ajungem la 500.000 de hectare cultivate bio”, a precizat Daniel Botănoiu în timpul simpozionului “Agricultura ecologică – pilon de susţinere al turismului responsabil în Delta Dunării”, potrivit Agerpres.

Reprezentantul MADR a mai spus că, în prezent, judeţul Tulcea deţine 73.000 de hectare cultivate ecologic şi a subliniat importanţa pieţei de desfacere, a parteneriatelor în afaceri şi a finanţărilor în domeniu.

Potrivit reprezentanţilor firmelor private, Delta Dunării şi-ar putea dubla suprafaţa cultivată ecologic în ultimii ani, în prezent agricultura bio ocupând circa 18.000 de hectare în rezervaţie.

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!