• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • MINISTRUL PETRE DAEA, DECLARAȚII despre SUBVENȚIILE FERMIERILOR!

    Ramona Dascălu -

    Ministrul agriculturii Petre Daea, declarații la Bruxelles! Șeful Agriculturii de la București a deschis astăzi, luni – 18 martie, lucrările reuniunii Consiliului Uniunii Europene (Agricultură și Pescuit), al doilea Consiliu prezidat de România de la preluarea Președinției Consiliului Uniunii Europene.

    În cadrul Consiliului vor avea au avut informări cu privire la rezultatele Congresului pe tema “Planuri strategice ale PAC – Explorarea unor programe ecoclimatice”, decizia camerei tehnice de apel a Oficiului European de Brevete privind posibilitatea de a breveta rezultatele obținute prin metode clasice de îmbunătățire a plantelor și rezultatele atelierelor organizate de Grupul operativ al Comisiei privind apa și agricultura.

    Principalele teme aflate pe agenda Consiliului se referă la: Pachetul de reformă a PAC post 2020 (Regulamentul privind planurile strategice în domeniul PAC, Regulamentul orizontal, Regulamentul privind Organizarea Comună a Piețelor produselor agricole – OCP) și bioeconomia.

    Iată declarațiile ministrului Petre Daea de la începutul ședinței alături de miniștrii din restul statelor membre:

    ”Stimați colegi, vă invit să vorbim despre viitorul Politicii Agricole Comune!

    Având în vedere că ne aflăm aproape la jumătatea președinției noastre, consider că acesta este momentul pentru a analiza unde ne situăm în ceea ce privește reforma Politicii Agricole Comune (PAC).

    De la începutul Președinției române, am consacrat mult timp propunerilor de reformă ale comisiei și am depus eforturi intense în acest sens. Am organizat multe reuniuni, inclusiv la nivel de experți, la nivelul comitetului special pentru agricultură și la nivel de miniști pentru a asculta observațiile dumneavoastră cu privire la elementele cheie ale reformei. Acestea ne-au permis să prezentăm noi propuneri de redactare în scopul de a alinia și mai mult propunerile comisiei la opiniile noastre.

    Un raport intermediar al președinției care figurează în documentul 74/82 din 19 rev 1 vă oferă o imagine de ansamblu a situației actuale în ceea ce privește cele trei propuneri legislative de reformă și anume: Regulamentul privind planurile strategice în domeniul PAC, Regulamentul orizontal și Regulamentul privind organizarea comună a pieții. Vreau să subliniez că acest document a fost redactat sub responsabilitatea exclusivă a președinției. În pofida progreselor realizate, suntem conștienți că vor fi necesare eforturi mari pentru a face un nou pas decisiv în ceea ce privește reforma PAC, prin urmre v-am fi recunoscători dacă astăzi ați putea să ne împărtășiți opiniile dumneavoastră în legătură cu următoarea întrebare care se referă la cele trei părți ale raportului intermediar al președinției, pe care l-am menționat. În principiu, ați susține orientările președinției române prezentate în cele trei părți, 2, 3 și 4? Și elementele cuprinse în acestea? Și, dacă este cazul, care nu ar fi acceptabilă pentru dumneavoastră în această etapă?

    Stimați colegi, având în vedere că două puncte din secțiunea Diverse sunt legate de reforma Politicii Agricole Comune propun să le abordăm pe toate împreună în cadrul acestui punct de pe ordinea de zi. În cadrul primului punct de la secțiunea Diverse, delegația Țărilor de Jos ar dori să ne informeze cu privire la congresul pe tema Planuri Strategice în domeniul Politicii Agricole Comune – Explorarea unor programe ecoclimatice, care a avut loc la Leeuwarden, în perioada 6-8 februarie. Ați primit cu toții nota delegației olandeze cuprinsă în documentul 74 /15 din 2019.

    În cadrul celui de-al doilea punct de la secțiunea diverse, delegația Republicii Cehe ar dori să ne prezinte un document neoficial cu privire la viitorul sprijinului cuplat pentru venit. În numele delegațiilor bulgară, croată, cehă, ungară, letonă, slovacă și slovenă. Acest document neoficial a fost deja distribuit de curând în documentul 74 / 40 din 2019”.

    Citiți și: ANUNȚ DE LA BRUXELLES despre PLATA AVANSULUI APIA!


    Te-ar mai putea interesa

    Adrian Pintea – anunț de ultimă oră despre plata tranșei a doua din subvenția APIA Cum aflăm greutatea unui porc fără cântar. Formula de calcul numărul de kg în viu și carcasă Colinde de Crăciun în versuri. Top 10 cele mai frumoase colinde românești

    Ultimele știri

    Subvenția de 1.500 euro/hectar intră la plată! Guvern: Noi terenuri care intră la subvenția APIA. Suprafețele – înscrise în Registrul Agricol! Guvernul a suplimentat banii pentru investițiile în irigații