• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • MINISTRUL PETRE DAEA, DECLARAȚII despre SUBVENȚIILE FERMIERILOR!

  Ramona Dascălu Ramona Dascălu -

  Ministrul agriculturii Petre Daea, declarații la Bruxelles! Șeful Agriculturii de la București a deschis astăzi, luni – 18 martie, lucrările reuniunii Consiliului Uniunii Europene (Agricultură și Pescuit), al doilea Consiliu prezidat de România de la preluarea Președinției Consiliului Uniunii Europene.

  În cadrul Consiliului vor avea au avut informări cu privire la rezultatele Congresului pe tema “Planuri strategice ale PAC – Explorarea unor programe ecoclimatice”, decizia camerei tehnice de apel a Oficiului European de Brevete privind posibilitatea de a breveta rezultatele obținute prin metode clasice de îmbunătățire a plantelor și rezultatele atelierelor organizate de Grupul operativ al Comisiei privind apa și agricultura.

  Principalele teme aflate pe agenda Consiliului se referă la: Pachetul de reformă a PAC post 2020 (Regulamentul privind planurile strategice în domeniul PAC, Regulamentul orizontal, Regulamentul privind Organizarea Comună a Piețelor produselor agricole – OCP) și bioeconomia.

  Iată declarațiile ministrului Petre Daea de la începutul ședinței alături de miniștrii din restul statelor membre:

  ”Stimați colegi, vă invit să vorbim despre viitorul Politicii Agricole Comune!

  Având în vedere că ne aflăm aproape la jumătatea președinției noastre, consider că acesta este momentul pentru a analiza unde ne situăm în ceea ce privește reforma Politicii Agricole Comune (PAC).

  De la începutul Președinției române, am consacrat mult timp propunerilor de reformă ale comisiei și am depus eforturi intense în acest sens. Am organizat multe reuniuni, inclusiv la nivel de experți, la nivelul comitetului special pentru agricultură și la nivel de miniști pentru a asculta observațiile dumneavoastră cu privire la elementele cheie ale reformei. Acestea ne-au permis să prezentăm noi propuneri de redactare în scopul de a alinia și mai mult propunerile comisiei la opiniile noastre.

  Un raport intermediar al președinției care figurează în documentul 74/82 din 19 rev 1 vă oferă o imagine de ansamblu a situației actuale în ceea ce privește cele trei propuneri legislative de reformă și anume: Regulamentul privind planurile strategice în domeniul PAC, Regulamentul orizontal și Regulamentul privind organizarea comună a pieții. Vreau să subliniez că acest document a fost redactat sub responsabilitatea exclusivă a președinției. În pofida progreselor realizate, suntem conștienți că vor fi necesare eforturi mari pentru a face un nou pas decisiv în ceea ce privește reforma PAC, prin urmre v-am fi recunoscători dacă astăzi ați putea să ne împărtășiți opiniile dumneavoastră în legătură cu următoarea întrebare care se referă la cele trei părți ale raportului intermediar al președinției, pe care l-am menționat. În principiu, ați susține orientările președinției române prezentate în cele trei părți, 2, 3 și 4? Și elementele cuprinse în acestea? Și, dacă este cazul, care nu ar fi acceptabilă pentru dumneavoastră în această etapă?

  Stimați colegi, având în vedere că două puncte din secțiunea Diverse sunt legate de reforma Politicii Agricole Comune propun să le abordăm pe toate împreună în cadrul acestui punct de pe ordinea de zi. În cadrul primului punct de la secțiunea Diverse, delegația Țărilor de Jos ar dori să ne informeze cu privire la congresul pe tema Planuri Strategice în domeniul Politicii Agricole Comune – Explorarea unor programe ecoclimatice, care a avut loc la Leeuwarden, în perioada 6-8 februarie. Ați primit cu toții nota delegației olandeze cuprinsă în documentul 74 /15 din 2019.

  În cadrul celui de-al doilea punct de la secțiunea diverse, delegația Republicii Cehe ar dori să ne prezinte un document neoficial cu privire la viitorul sprijinului cuplat pentru venit. În numele delegațiilor bulgară, croată, cehă, ungară, letonă, slovacă și slovenă. Acest document neoficial a fost deja distribuit de curând în documentul 74 / 40 din 2019”.

  Citiți și: ANUNȚ DE LA BRUXELLES despre PLATA AVANSULUI APIA!

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Anunțul de astăzi al APIA despre subvențiile în avans ale fermierilor! Ajutor de stat PLĂTIT astăzi de APIA! CALCULATOR subvenții pentru credite! Simulator pentru fermierii care vor să obțină PLATA APIA ÎN AVANS!

  Ultimele știri

  ANSVSA: Proprietarii fondurilor de vânătoare – despăgubiri pentru mistreții morți de pestă! Legea Vânătorii a fost modificată! Decret semnat de Președintele Iohannis! Focar în pădure: Peste 100 de mistreți, găsiți morți. Testele de pestă porcină africană au ieșit pozitive!

  Căutare în articole