• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Clasificare nouă pentru fermele de porci din România

    Ramona Dascălu -

    Clasificare pentru fermele de porci din România. Ministrul Agriculturii Petre Daea a emis un ordin, care face referire atât la dimensiunile, cât și la tipurile de explotații de creștere a suinelor pe teritoriul țării noastre. Ordinul a fost publicat ieri – luni, 18 martie, în Monitorul Oficial al României.

    Prin noul ordin, se stabilește o nouă clasificare a explotațiilor de suine în funcție de dimensiuni, astfel:

    a) fermă de suine de subzistență – exploatație agricolă cu un efectiv de maximum 5 capete de porcine cu greutatea de peste 30 kg;

    b) fermă de suine mică – exploatație agricolă cu un efectiv cuprins între 6-20 capete de porcine cu greutatea de peste 30 kg;

    c) fermă de suine medie – exploatație agricolă cu un efectiv cuprins între 21-130 capete de porcine cu greutatea de peste 30 kg;

    d) fermă de suine mare – exploatație agricolă cu un efectiv de peste 130 de capete de porcine cu greutatea de peste 30 kg.

    De asemenea, tot prin intermediul acestui ordin emis de ministrul Agrciulturii, s-au stabilit tipurile exploatațiilor de creștere a suinelor pe teritoriu României, care sunt în număr de trei:

    1. exploatație nonprofesională de suine – ferma de suine prevăzută la lit. a), înregistrată în Sistemul național de identificare și înregistrare a animalelor – S.N.I.I.A. și deținută de persoane fizice neînregistrate la oficiul registrului comerțului;

    2. exploatație comercială de suine de tip A – ferma de suine prevăzută la lit. b) și c), deținută de persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale, întreprinderi familiale sau persoane juridice organizate în condițiile legii, înregistrate și autorizate de oficiul registrului comerțului, înregistrată în Sistemul național de identificare și înregistrare a animalelor și înregistrată sanitar-veterinar;

    3. exploatație comercială de suine – ferma de suine prevăzută la lit. d), deținută de persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale, întreprinderi familiale sau persoane juridice organizate în condițiile legii, înregistrate și autorizate de oficiul registrului comerțului, înregistrată în Sistemul național de identificare și înregistrare a animalelor, care îndeplinește prevederile normelor de biosecuritate și este autorizată sanitar- veterinar.


    Te-ar mai putea interesa

    Soiul de cireșe care a trecut cu bine de îngheț și va avea producție normală în livada lui Gelu Bogdan Ruperea florilor la căpșuni pentru o producție mai mare. Metoda pas cu pas Fermierii trebuie să anunțe primăria cu 48 de ore înainte de a stropi. Stuparii, obligați să ia acordul fermierilor pentru a amplasa stupii

    Ultimele știri

    Fermierii dintr-o comună – lăsați fără subvenția APIA din cauză că nu l-au votat pe actualul primar Aproape 10.000 de porci au fost uciși din cauza unui focar de febră aftoasă Fermier bistrițean ucis de propria vacă gestantă