Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2019

LISTĂ NOUĂ LA APIA: 189.000 DE FERMIERI INTRĂ LA PLATĂ ÎN ZILELE URMĂTOARE!

Anunț oficial: 189.000 de fermieri vor intra la plata subvențiilor APIA în perioada următoare. Este vorba despre beneficiarii schemelor de Ajutoare Naționale Tranzitorii, plafoanele pentru aceste măsuri fiind aprobate astăzi, marți – 19 martie, în ședința de Guvern. Sumele vor fi virate prin Agenția pentru Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

Citiți și: SUBVENȚII APIA: GUVERNUL A APROBAT BANII pentru PLATA ANT VEGETAL ȘI ZOOTEHNIE!

”Se estimează că aproximativ 189.000 fermieri vor beneficia de cel puțin un sprijin prin ANT și se vor efectua plăți pentru 11 milioane capete de animale și 1,4 milioane tone de lapte”, se arată într-un comunicat de presă remis Agrointeligența – AGROINTEL.RO.

Fermierii speră ca sumele să le ajungă în conturi într-un timp cât mai scurt. După aprobarea plafoanelor, APIA va calcula în zilele următoare cuantumurile pentru plata pe hectar și sumele ce se vor plăti pe cap de animal la speciile bovine, ovine, caprine și bubaline.

Pentru sectorul vegetal fermierii trebuie să îndeplinească următoarele condiții: să fie înscriși în evidențele APIA, să exploateaze suprafețe eligibile pe care se află culturi amplasate pe teren arabil și să dețină contract cu procesatorii pentru livrarea producțiilor obținute de in, cînepă, hamei, tutun și sfeclă de zahăr. Pentru cultura de cînepă este necesară autorizație de cultivare.

Fermierii din sectorul zootehnic trebuie să îndeplinească următoarele criterii: să dețină exploatații înregistrate în RNE, în care să existe cel puţin un animal identificat în conformitate cu legislaţia sanitară veterinară în vigoare din speciile bovine, ovine, caprine şi/sau suine; solicitantul să fi livrat şi/sau vândut direct o cantitate de minimum 3 tone de lapte în anul de referinţă; (ANT bovine lapte), solicitantul să fi deținut un efectiv de minimum 3 capete bovine cu vârsta de minimum 16 luni la data de referinţă, înregistrate în RNE; (ANT bovine carne), efectivul din exploataţia înregistrată în RNE să fie de minimum 50 de capete de femele ovine/25 de capete de femele caprine, care au împlinit vârsta de minimum un an la data de 31 martie a anului în care se depune cererea unică de plată; (ANT ovine /caprine).

 


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


6 comentarii

  1. Buna ziua!
    Ma poate ajuta, va rog, cineva care se pricepe, cu un calcul sa vad cat ar trebui sa primesc pentru teren? Urmeaza sa preiau de la bunicul meu terenul pe care il are si nu stiu cat ar trebui sa primesc, sau daca el a primit corect pana acum. Este vorba despre persoana fizica, 30443 mp teren arabil extravilan si 443 mp teren arabil intravilan. Nu stiu daca mai trebuie si alte date. Multumesc mult!

  2. concret cit este ant-ul pehectar nu ne mai aburiti cu sume astronomice cind de fapt o sa ne pomenim in conturi cu 2-3 lei faceti atita tam-tam cind trebuia dati pina la 1 ianuarie daca acest guvern format numai din ministri competenti isi facea traba cu bugetul la timp

  3. Bine ca la uni fermieri s-au dat toată subvenția și este aprobat și ANT-ul și noi aste cu preluare de Exploatații sau control nu ni s-a dat măcar o transă (avansul ) care nu tine de guvern sa-l aprobe sunt plăti de la Uniune Europeană .
    Rușine sa va fie noi cum mai înființăm culturile

  4. Numai sa be achite banii,pentru subventii si ANT-urile,sa nu ne mai abureasca,acest Daeoaia MINCINOSUL.care ministerUL agriculturii nu a AVUT pana astazi.

Scrie un comentariu