• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Subvenția APIA pentru ovine. ANTZ de 22,62 de lei pe cap de animal

    agrointeligenta.ro -

    Cuantumurile pe cap de animal pentru subvenția achitată de Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) la ovine și caprine, mai exact pentru Ajutorul Național Tranzitoriu (ANT 9) sume ce vin de la bugetul național. Crescătorii de oi și de capre așteaptă să înceapă această plată încă de astăzi, iar Agrointeligența-www.agrointel.ro a aflat în premieră pentru fermieri ce bani se vor achita pe cap de animal.

    Pentru Campania 2018 oierii primesc pentru plata ANTZ suma de 4,8503 de euro/cap de animal adică 22,62 de lei/cap de animal. Crescătorii de oi au așteptat încă de la începutul anului acești bani care au fost blocați din cauza Legii Bugetului pentru anul 2019.

    Citiți și: 14,7033 EURO/HA – CUANTUMUL STABILIT DE APIA pentru ANT 1 TEREN ARABIL!

    Plățile pentru ANT în sectorul vegetal și zootehnie se fac în lei, la cursul de schimb de 4,6638 de lei pentru un euro, stabilit de Banca Centrală Europeană la data de 28 septembrie 2018.

    De precizat că în Campania 2017 oierii au primit suma de 5,2407 euro/cap adică 24,10 lei.

    Pe lângă această sumă în conturile oierilor au mai intrat și banii pentru Sprijinul Cuplat Zootehnic (SCZ) adică 15,9737 de euro pe cap din care s-a achitat un avans de 11,1815 de euro pe cap de ovină/caprină.

    Banii pentru ANTZ ovine/caprine sunt achitați din Bugetul Național iar plata este condiționată de deținerea unui efectiv de minim 50 de capete de femele care să fi împlinit vârsta de minim 1 an la data de 31 martie a anului de cerere. În cazul ANT pentru caprine, efectivul minim obligatoriu este de 25 de capete.

    Beneficiarii care au solicitat ajutoare naționale tranzitorii pentru femele din speciile ovine/caprine au îndeplinit cumulativ următoarele condiții:

    a) efectivul din exploataţie cu cod ANSVSA (Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor) să fie de minimum 50 de capete de femele ovine/25 de capete de femele caprine, care au împlinit vârsta de minim un an la data de 31 martie a anului în care se face solicitarea primei, adică 2019;
    b) efectivul de femele ovine/femele caprine pentru care se solicită prima să fie înscris în Registrul Național al Exploatațiilor – RNE la data solicitării primei;
    c) efectivul de femele ovine/femele caprine pentru care se solicită prima să fie menţinut pe o perioada de reţinere de 100 de zile de la data limită de depunere a cererii de plată în exploataţia pentru care s-a depus cererea unică de plată sau în exploataţiile asociaţiilor/ cooperativelor/grupurilor de producători în care a fost transferat temporar pentru păşunat.

    Sunt eligibile la plată inclusiv animalele care în perioada celor 100 de zile au suferit intrări, respectiv ieşiri în/din exploataţiile deţinute de acelaşi beneficiar;d) să deţină registrul individual al exploataţiei în conformitate cu prevederile Reg.(CE) nr. 21/2004 al Consiliului din 17.12.2003, de stabilire a unui sistem de identificare şi de înregistrare a animalelor din speciile ovină şi caprină şi de modificare a Reg.(CE) nr. 1782 / 2003 şi a Directivelor 92/102/CEE şi 64/432/CEE.


    Te-ar mai putea interesa

    Subvenții APIA 2024 – tranșa a doua. Plățile finale achitate pe hectar și cap de animal Plata despăgubirilor de secetă – informații de ultimă oră pentru fermieri Primul județ în care DAJ anunță că a virat despăgubirile de secetă în conturile fermierilor!

    Ultimele știri

    Fragedo, brandul de carne numărul 1 pentru copii: alegerea părinților pentru calitate și siguranță, 6 ani la rând Ucraina: 200.000 de fermieri în armată și terenuri agricole confiscate ANSVSA – 20 de ani de activitate. Adrian Chesnoiu: Autoritatea este esențială pentru sănătatea populației!