• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • SCRISOARE DESCHISĂ ÎN INTERIORUL LAPAR: Se cere AUDIT INDEPENDENT și SUSPENDAREA PREȘEDINTELUI BACIU!

    Oana Timar -

    Fermieri din interiorul LAPAR cer să se facă lumină în cazul sumelor fabuloase care au fost sustrase din conturile Ligii Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România. Asociația Cultivatorilor de Cereale și Plante Tehnice Ialomița a transmis o scrisoare deschisă în care cere un audit financiar realizat de o instituție independentă, iar dacă se constată vreo infracțiune, să fie sesizate organele de cercetare penală.

    Așa cum Agrointeligența – AGROINTEL.RO a anunțat ieri, conducerea organizației din Ialomița a decis, prin vot, să transmită o scrisoare deschisă cu mai multe solicitări. Documentul fermierilor vine după luni, în interiorul LAPAR s-a aflat că sunt bani lipsă (se pare că ar fi vorba de peste 150.000 de euro). Din această cauză s-a și iscat un conflict deschis între președintele LAPAR Laurențiu Baciu și directoarea organizației, Eugenia Dragnea.

    Facem publice aceste decizii ale noastre, nu pentru a acuza sau a da verdicte, ci pentru a ne delimita de o situație rușinoasă care este în contrast cu metodele și viziunea noastră despre cum trebuiesc aparate interesele celei mai vechi bresle. Suntem încrezători în onestitatea și spiritul dumneavoastră de fairplay, de pe poziția unei organizații care a respectat decizia majorității și atunci când această ne-a fost defavorabilă și sperăm să luați în serios pericolul la care suntem expuși cu toții”, se arată în scrisoarea ACCPT Ialomița semnată de președintele organizației, ing. Dragoș Costin Telehuz (foto jos).

    Agrointeligența – AGROINTEL.RO vă prezintă integral scrisoarea deschisă a ACCPT Ialomița transmisă în atenția conducerii LAPAR:

    ”ACCPT Ialomița își exprimă îngrijorarea profundă în legătură cu problemele apărute în interiorul LAPAR și care au deja ecou în spațiul public. De asemenea, considerăm că punerea sub semnul întrebării a onestității sau capacității de administrare a fondurilor la care contribuim la fel că toate organizațiile afiliate, ne afectează în mod direct și sever imaginea și încrederea membrilor noștri. Noi, cei ce vremelnic reprezentăm agricultorii ialomițeni, deși în timp am cerut în numele lor mai multă transparență, ne vedem puși în situația de a da explicații în legătură cu probleme care sunt în afară controlului nostru, deși ne afectează grav imaginea și relația cu toți partenerii de dialog. Acestea fiind spuse, stimați membri ai Consiliului Director și domnule președinte al LAPAR, am decis să formulăm câteva cerințe pe care le vrem adresate imediat.

    În primul rând, cerem soluționarea situației printr-un audit efectuat de o entitate specializată independentă, ale cărei concluzii să fie făcute publice odată cu sesizarea organelor de cercetare penală. Am sperat să nu se ajungă la acțiuni atât de radicale, dar suntem conștienți că este mult prea târziu. Această măsură considerăm că ar trebui luată de îndată, pentru a salva ce a mai rămas din onoarea singurei organizații reprezentative pentru fermierii din sectorul vegetal.

    În al doilea rând, cerem suspendarea până la concluzii relevante, a președintelui nostru, domnul Laurențiu Baciu, cu scopul de a gira astfel obiectivitatea auditului. De asemenea, vă anunțăm respectuos că ACCPT județul Ialomița va sista plata cotizației până la clarificarea acestei situații pe care noi o găsim foarte gravă și care ne afectează în mod direct în calitatea noastră de contributor serios la bugetul LAPAR.

    Facem publice aceste decizii ale noastre, nu pentru a acuza sau a da verdicte, ci pentru a ne delimita de o situație rușinoasă care este în contrast cu metodele și viziunea noastră despre cum trebuiesc apărate interesele celei mai vechi bresle. Suntem încrezători în onestitatea și spiritul dumneavoastră de fairplay, de pe poziția unei organizații care a respectat decizia majorității și atunci când această ne-a fost defavorabilă și sperăm să luați în serios pericolul la care suntem expuși cu toții.”

    Click pe facsimilul de mai jos pentru a vizualiza integral scrisoarea ACCPT Ialomița


    Te-ar mai putea interesa

    Vremea de schimbă radical. Șefa ANM anunță ploi și temperaturi cu minus Andrei și Oana Nicola s-au întors din Anglia pentru a-și face fermă de Angus la Porumbacu de Jos Vremea de Florii, 1 Mai și Paște 2024. Meteorologii au anunțat prognoza meteo de sărbători

    Ultimele știri

    Raport EFSA: Carnea de pasăre și ouăle produse în România sunt sigure pentru consum! John Enoiu, Naturevo – La ce să fie atenți fermierii după valul de ploi și temperaturi scăzute Adrian Pintea, MADR, anunț despre plata subvențiilor APIA