• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • WEEKEND DE FOC LA APIA: SE ACHITĂ SUBVENȚIILE RESTANTE pentru TOȚI FERMIERII!

  agrointeligenta.ro -

  Subvențiile către fermieri se plătesc la foc continuu! Conducerea centrală a Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a trasnmis funcționarilor din teritoriu că zilele de 23 și 24 martie sunt lucrătoare pentru autorizarea plăților aferente Ajutoarelor Naționale Tranzitorii (ANT-uri), atât în vegetal cât și pentru zootehnie.

  Circa o săptămână mai este până la termenul-limită promis de ministrul agriculturii, Petre Daea, pentru finalizarea subvențiilor. Mai exact până la 31 martie funcționarii APIA trebuie să autorizeze la plată toți fermierii care au cerut subvenții în Campania 2018, excepție făcând dosarele care mai au nevoie de clarificări și plata pentru Sprijinul Cuplat Vegetal (SCV).

  Planurile ministrului au fost încurcate însă de întârzierea adoptării Bugetului Național pentru anul 2019 care a dus la blocarea plăților pentru ANT-uri din luna ianuarie cum au fost achitate în anii trecuți până spre jumătatea lunii martie. Pentru a-și respecta promisiunea, ministrul a cerut conducerii APIA să autorizeze la foc continuu banii către fermieri și să cheme funcționarii la serviciu și în zilele libere.

  Pentru angajații APIA va fi o muncă titanică, asta pentru că în 10 zile vor trebui să facă aceste plăti, dar și să primească cererile unice de plată pentru anul 2019. Ultima zi de depunere a cererilor este 15 mai. ”Ne vom organiza de așa manieră să mergem în paralel, atât cu primirea cererilor, cât și cu autorizarea. Și vom lucra și în zilele noastre libere, astfel încât toți fermierii să fie plătiți până la 31 martie”, a explicat directorul APIA Gorj, Nicolae Negrea, potrivit www.pandurul.ro.

  Potrivit datelor oficiale transmise de Ministerul Agriculturii, aproximativ 189.000 fermieri vor beneficia de cel puțin un sprijin prin ANT și se vor efectua plăți pentru 11 milioane capete de animale și 1,4 milioane tone de lapte. Valoarea plafonului dedicat ajutoarelor naționale tranzitorii este de 268.466.600 euro, care se asigură de la bugetul de stat, prin Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR).

  Reamintim care este lista completă a cuantumurilor pentru ANT vegetal și zootehnic, anunțate în premieră de Agrointeligența-AGROINTEL.RO:

  ANT – Sector vegetal

  ANT 1 – Ajutor Naţional Tranzitoriu pentru culturi amplasate pe teren arabil: 14,7033 euro/ha;
  ANT 2 – Ajutor Național Tranzitoriu pentru in pentru fibră – 7,6474 euro pe hectar;
  ANT 2 și 3 – Ajutor Național Tranzitoriu pentru cânepă pentru fibră – 7,6474 euro pe hectar;
  ANT 4 – Ajutor Național Tranzitoriu pentru tutun – 1.487,6627 euro pe hectar;
  ANT 5 – Ajutor Național Tranzitoriu pentru hamei – 381,5147 euro pe hectar;
  ANT 6 – Ajutor Național Tranzitoriu pentru sfeclă de zahăr – 77,8186 euro pe hectar.

  ANT – Sector zootehnic

  ANT 7 – Ajutor Naţional Tranzitoriu – Specia bovine – sector lapte: 16,5777 euro/tonă;
  ANT 8 – Ajutor Naţional Tranzitoriu – Specia bovine – sector carne: 76,0774 euro/cap de animal;
  ANT 9 – Ajutor Naţional Tranzitoriu – Speciile ovine/caprine: 4,8503 euro/cap de animal.

  Plăţile pentru ajutoarele naţionale tranzitorii în sectorul vegetal şi zootehnic se fac în lei, la cursul de schimb de 4,6638 lei pentru un euro, stabilit de Banca Centrală Europeană la data de 28 septembrie 2018.

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Ajutorul pentru oieri 2020. Calcule la APIA: 5 lei sau 10 lei pe cap de ovină? Subvenție LUCERNĂ 2020: Termene la APIA pentru fermierii care au cerut sprijinul cuplat! Șef APIA: Fermierii au termen 10 zile să ne anunțe dacă le-a ars miriștea!

  Ultimele știri

  AECTRA, prima companie care introduce DISCOUNT DE SOLIDARITATE pentru fermieri! După ce a întors culturile de toamnă, fermierul DAN ARGHIR va avea producție ZERO și la porumb și floarea-soarelui! Liderii din zootehnie, la București. Rezultatul? MADR va retrage ordinul cu vârsta MINIMĂ pentru reproducători!

  Căutare în articole