• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Semințe românești de varză. Recomandările AGROSEL pentru varza de vară sau varza pentru murat

    agrointeligenta.ro -

    Varza este una dintre cele mai vechi legume, datând de prin anul 1600. La noi în țară se situează pe un loc fruntaș atât în ceea ce privește suprafața pe care se cultivă cât și în privința producțiilor. Țara noastră se poate lăuda cu adevărate bazine legumicole precum cel din Moțăței, județul Dolj, Lungulețu din județul Dâmbovița, Viișoara, județul Cluj, Milișăuți din județul Suceava sau Socodor, județul Arad, recunoscute pentru suprafețele cultivate cu varză, dar și pentru varza murată, cu gust unic, inconfundabil și autentic românesc.

    După ani de cercetări, AGROSEL este singura companie românească cu capital privat care a inclus în paleta de produse hibrizi de varză adaptați la nevoile fermierilor, oferind o soluție rentabilă și profitabilă. Mai exact, hibrizii de varză AGROSEL se remarcă prin timpurietate, toleranța la boli, randament ridicat și adaptabilitate la condițiile pedo-climatice din România.

    Da, AGROSEL deține soluția!

    Hibrizii din portofoliul companiei sunt o soluție rentabilă și profitabilă, pentru fermierii din toată țara. Cultivarea lor vor aduce succesul mult dorit în rândul cultivatorilor, care doresc performanță și continuitate în producții.

    Varză Beverly Hills F1 și Autumn Prince F1, pretabili pentru cultura de varză de vară

    Hibrizi de varză cu o perioadă de vegetație cuprinsă între 70-80 zile, o greutate a căpățânilor de 2 – 3 kg, sunt rezistenți la crăpare iar foliajul este ideal pentru industrializare, gustul fiind unul deosebit. Se cultivă în zona de vest și nord a țării unde cultivatorii preferă varza de formă aplatizată, cu foliaj fin și cotor scurt. Pot fi cultivați cu succes și pentru cultura de vară, pentru consum în stare proaspătă, având o textură crocantă și un gust plăcut. Prezintă rezistență la Ofilirea vasculară – (Fusarium oxysporum f.sp. conglutinans, rasa 1).

    Varză Victoria F1 este bună pentru varza murată

    Deși are o perioadă de vegetație de 70-75 zile, varza poate fi recoltată începând de la 65 zile, și poate fi menținută în cultură până la circa 90 zile, fără riscul de crăpare. Căpățânile sunt rotunde, au greutatea cuprinsă între 2,5-3 kg, sunt ideale pentru consum în stare proaspătă, precum și pentru murat, datorită foliajului fin, fără nervuri proeminente. Plantele acestui hibrid sunt rezistente la Ofilirea vasculară (Fusarium oxysporum f.sp. conglutinans, rasa 1). Se cultivă pe suprafețe mai mari în sudul țării.

    Pentru cultivatorii care doresc un hibrid pretabil atât pentru consum curent cât și pentru păstrare, recomandăm hibridul New York F1, un hibrid cu perioada de vegetație de 80-85 zile. Căpățânile sferice de 2,5-3 kg se pot păstra până la 3 luni. Plantele acestui hibrid sunt rezistente la fuzarioză (Fusaruim oxysporum f.sp. conglutinans) și putregaiul negru al verzei (Xanthomonas campestris f.sp. conglutinans).

    Noutăți AGROSEL pentru anul 2019

    Varza AS 1601 F1 – extratimpurie, uniformitate

    Este unul dintre cei mai timpurii hibrizi de varză albă, ajungând la maturitate de consum în 50-55 zile de la plantare. Poate fi cultivat atât în spații protejate, precum câmp deschis acoperit cu folie microporoasă tip agril. Căpățânile sunt compacte și uniforme, de formă rotundă, culoare verde-albăstrui, cu aspect comercial. Greutatea căpățânilor este cuprinsă între 1,5-2 kg. Plantele nu emit tije florale și sunt rezistente la crăpare. Plantarea răsadurilor se poate face începând cu sfârșitul lunii februarie.

    Știați că:
    – varza conține vitamina B3, vitamina K dar și vitamina U (care protejează mucoasa tractului gastrointestinal de formarea ulcerului și contribuie la tratarea ulcerațiilor)
    – conține puține grăsimi saturate, 0 colesterol, multe fibre, vitaminele C, K, A, B6, B9 (acid folic) potasiu, mangan, tiamina, calciu, fier si magneziu
    – sucul din varză (moarea) ajută la vindecarea stomacului si a ulcerelor intestinale
    – există și varza decorativă care este cultivată în special pentru culorile aprinse ale frunzelor
    – este foarte bogată în compuși de sulf, dovediți că previn cancerul
    – atunci când este pusă la fermentat, se eliberează pro biotice, compuși esențiali pentru întreaga digestie și pentru flora colonului
    – varza combate efectele toxice ale alimentelor pe bază de carne procesată, în special a mezelurilor, grătarelor, prăjelilor.

    Pentru a consulta oferta completă, cu prețurile la semințele de varză, dar și pentru comenzi online, accesați site-ul www.shop.agrosel.ro


    Te-ar mai putea interesa

    Vremea de Florii, 1 Mai și Paște 2024. Meteorologii au anunțat prognoza meteo de sărbători ANM a emis o alertă meteo de vijelii și averse torențiale în 18 județe până joi dimineață A apărut în supermarketuri carnea de miel adusă din Australia

    Ultimele știri

    Raport EFSA: Carnea de pasăre și ouăle produse în România sunt sigure pentru consum! John Enoiu, Naturevo – La ce să fie atenți fermierii după valul de ploi și temperaturi scăzute Adrian Pintea, MADR, anunț despre plata subvențiilor APIA