• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Tratarea semințelor de porumb și floarea-soarelui. Cât costă tratamentul cu ALBIT și cum se poate comanda!

    agrointeligenta.ro -

    Rădăcina este un organ vegetativ al plantelor superioare adaptat pentru îndeplinirea a două funcții principale: o funcție de natură mecanică – de fixare a plantei în sol și alta vitală – de a absorbi apă și substanțele minerale dizolvate în această. În afară funcțiilor specifice, rădăcinile pot servi la depozitarea substanțelor de rezervă, iar altele stabilesc legături fiziologice cu ciupercile și cu bacteriile din sol.

    Mai mult decât atât, există o legătură strânsă între flora microbiană din rizosferă și rădăcinile plantei. O serie de bacterii din sol joacă un rol foarte important în procesul de nutriție, deoarece acestea ajută plantele să asmilieze hrană din sol și totodată protejează rădicinile în fața unor factori patogeni.

    Atunci când rizosfera este bogată în bacterii din genurile Сladosporium, Trichoderma și Gliocladium, rădăcinile plantelor au condițiimai bune de dezvoltare iar procesul de nutriție este mai eficient.

    Atunci cănd rădăcinile suntmai bine dezvoltate plantele au o toleranță mai mare în fața factorilor de stres hidric și termic.

    Astfel, bacteriile benefice din sol sunt esențiale pentru o asimilare eficientă a hranei, pentru protecția plantelor împotriva unei game largi de boli dar și pentru toleranța plantelor în fața stresului hidric și termic. Fără o floră microbiană bogată în aceste microorganisme, plantele nu au baza necesară unei nutriții eficiente și nu pot avea un randament ridicat.

    Cum sunt ajutate plantele de o microfloră bogată în bacterii benefice?

    · Îmbunătățesc absorbția nutrienților minerali prin mineralizarea compușilor organici, producând N, P, K, S, Că etc. sub forme accesibile plantelor;

    · Stimulează creșterea plantelor prin producerea de fitohormoni care sunt absorbiți de rădăcinile plantelor;

    · Stimulează creșterea și dezvoltarea rădăcinilor;

    · Descompun unele substanțe fitotoxice;

    · Au efect fitosanitar prin antagonismul dintre microorganismele saprofite și cele patogene.

    Cum putem influența înmulțirea bacteriilor benefice?

    Ajung dominante în rizosferă acele bacterii care sunt capabile să se hrănească și care au o capacitate ridicată de înmultire.

    Așadar pentru a influența numărul bacteriilor benefice din rizosferă trebuie să asigurăm hrană și să influențăm capacitatea de înmulțire a acestora. În acest sens, o soluție eficientă de înmulțire a bacteriilor este biopolimerul PHB ( acid poli-beta-hidroxibutiric). Acest biopolimer ajută direct plantele prin înmulțirea bacteriilor benefice și indirect prin scăderea numărului factorilor patogeni din microfloră solului. Pentru a fi siguri că PHB ajunge în rizosferă este necesară tratarea semințelor cu PHB înainte de semănat, astfel încât acest biopolimer să fie accesibil bacteriilor de la rădăcina plantei.

    Ce efect are tratarea semințelor cu PHB ?

    De exemplu, un studiu făcut de către Stațiunea de Cercetare a Departamentului de Agricultură din regiunea Jász-Nagykun-Szolnok din Ungaria (click aici pentru a vedea studiul – https://albit.ro/broșuri/Report_Albit_Sunflower.pdf), arată că tratarea semințelor de floarea-soarelui cu 600 ml Albit/ tonă de semințe, aduce un spor de producție de aproximativ 700 kg.

    *Albit – biostimulator ce conține PHB.

    Mai mult decât atât, costul tratării unei cantități de 100 kg semințe de floarea-soarelui cu Albit este de aproximativ 65 de lei.

    În ceea ce privește cultura de porumb, se aplică 100ml/tonă de semințe iar costul tratării unei cantități de 100 kg semințe cu Albit este de aproximativ 10 lei. În cazul cerealelor, tratamentul semințelor cu Albit este foarte important , având un impact la fel de mare că în cazul pulverizării în vegetație.

    Efectul ALBIT la radacini

    Ce este Albit și cum îl puteți achiziționa?

    Disponibil și în România (www.albit.ro/magazin), Albit este un biostimulator care conține PHB sintetizat de bacteriile benefice din sol (Bacillus megaterium și Pseudomonas aureofaciens).

    Utilizat în peste 60 de tipuri de culturi, Albit ® este un biostimulator cu proprietăți antistres, fungicid și stimulare folosit atât la tratarea semințelor dar și că tratament foliar în vegetație.

    Albit influențează pozitiv toate funcțiile vieții plantelor, precum și microbiocenoza solului contribuind la o imunitate puternică, un metabolism echilibrat și o nutriție eficientă.

    Cum ajută Albit plantele?

    Beneficiile tratamentului semințelor cu Albit:
    • Reglează flora microbiană (inmultirea genurilor Сladosporium, Trichoderma and Gliocladium);
    • Îmbunătățește germinația;
    • Ajută dezvoltarea sistemului radicular;
    • Îmbunătățește absorbția nutrienților minerali;
    • Îmbunătățește randamentul plantelor;
    • Crește rezistența plantelor la secetă, băltiri și temperaturi extreme;
    • Protejează împotriva unei game largi de boli și dăunători (Fusarium etc) și amplifică efectul tratamentelor clasice cu fungicide.

    Aplicat ulterior în vegetație împreună cu tratamentele cu pesticide, Albit crește capacitatea plantei de a face față stresului chimic, hidric, termic si biotic, stimulând creșterea și dezvoltarea plantelor și ajutând la obținerea unor producții mai mari și mai calitative.

    Anul trecut, la Stațiunea de Cercetare și Dezvoltare Agricolă Lovrin din județul Timiș, Albit a obținut la cultura de grâu un spor de producție de 1.800 kg față de lotul martor, iar în prezent mai multe stațiuni de cercetare și companii producătoare de semințe din România testează Albit pentru a putea pune la dispoziția agricultorilor semințe tratate cu acest biostimulator.

    Puteți achizitiona Albit accesând urmatorul link: www.albit.ro/magazin

    Pentru mai multe detalii vizitați site-ul Albit – www.albit.ro sau luați legatura cu unul din reprezentanții companiei:

    • Cristi Bordei – 0731 700 037 – Zona Nord-Est (Moldova)
    • Nicolae Băluș – 0723 550 037 – Muntenia Vest
    • Octav Romascu – 0762 618 534 – Muntenia Est + Dobrogea
    • Răzvan Pulberea – 0734.600.546 – Banat + Crișana
    • Zoltan – 0749.945.071 – Transilvania

    Albit este disponibil și în rețeaua magazinelor și depozitelor Glissando din țară.


    Te-ar mai putea interesa

    Plantele beau, nu mănâncă! Preț îngrășăminte 2024. Cât costă tona de uree, nitrocalcar sau azotat de amoniu la început de an Culturi fără îngrășăminte – cât de mult scade producția?

    Ultimele știri

    România ar putea avea un laborator care să efectueze analizele pentru mierea din afara UE UCPR: Produsele avicole obținut în fermele din România sunt sigure din punct de vedere al sănătăţii Situație fără precedent în SUA: Gripă aviară depistată la vaci de lapte