Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2019

MINISTERUL AGRICULTURII – VESTE URIAȘĂ pentru FERMIERII CARE ÎNCASEAZĂ SUBVENȚII APIA!

Vești bune pentru fermierii români, în special pentru cei care lucrează suprafețe mari de teren agricol! Într-un comunicat de presă remis Agrointeligența – AGROINTEL.RO, Ministerul Agriculturii anunță că astăzi, marți – 2 aprilie, România și-a impus punctul de vedere în cadrul comisiei AGRI din Parlamentul European cu ocazia votului privind viitoarea Politică Agricolă Comună a Uniunii Europene.

”Acest vot consfințește plafonarea voluntară a subvențiilor pentru agricultură, o soluție care apără atât interesele marilor fermieri, cât și pe cele ale fermierilor mici și mijlocii. În acest fel, se va lăsa la latitudinea statelor membre modul de acțiune în această privință. Mai mult decât atât, în urma consultărilor fermierilor români s-a constatat că dorința acestora este ca viitoarea Politică Agricolă Comună să nu impună plafonarea plăților la o anumită sumă”, se arată în comunicatul MADR.

Conform informațiilor Agrointeligența – AGROINTEL.RO, votul de astăzi din Comisia AGRI prevede convenirea unui prag de 100.000 de euro, după deducerea sprijinului acordat schemelor ecologice, a tinerilor agricultori și a 50% din salariile declarate. ”În cazul cooperativelor, acest prag ar fi aplicat individual fiecărui agricultor. Statele membre pot alege, ca o alternativă la plafonare, alocarea a cel puțin 10% din pachete pentru plăți redistribuitve”, se arată într-un document de lucru în discuție și votat astăzi de eurodeputații din Comisia AGRI.

MADR amintește că România a militat pentru eliminarea plafonării, aceasta fiind de neacceptat în planul deciziei generale, în acest sens, fiind aduse argumentele necesare care au vizat faptul că ar fi putut îngreuna procesul de simplificare și subsidiaritate.

Prin nivelul financiar si plafonarea plaților directe, România ar fi fost profund dezavantajată, iar fermierii aflați în plin proces de capitalizare, de asemenea, se arată în documentul MADR.

”Această decizie este un succes formidabil pentru țara noastră, o așteptare legitimă pentru toți fermierii atât pentru cei români, cât și pentru cei din toată Europa. Iată că, din acest moment avem această libertate de gândire și de acțiune în viitoarea Politică Agricolă Comună. Am urmărit această problemă foarte atent în ultimii doi ani, etapă cu etapă la toate întâlnirile din cadrul Consiliului. Salut această decizie care îi bucură pe fermieri și mă bucură și pe mine să o anunț, mai cu seamă că România deține președinția Consiliului Uniunii Europene”, a afirmat ministrul Petre Daea.

 


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


7 comentarii

  1. Cu cine pula mea te-ai consultat Petrica cu penalul Baciu laurentiu de la lapar care a furat banii asociatiei? Pe cei mici nici nu i-a bagat in seama nimeni cu toate ca am scris peste tot dar pt cei mici nimeni nu are ochi sa ii vada si urechi sa ii auda. Cei mici nu pot finanta partidele decat cei mari asa ca trebuie sa ii ajutam pe cei mari. Alo Petrica cine dracu mai voteaza psd in cconditiile astea? Crezi ca mai merge sa prostiti lumea cu o bere? Va inselati amarnic si o sa vezi cate voturi mai ia psd in aceste conditii in care va bateti joc de fermieri. Un fermier in Germania cu 10 vaci, 10 ha pasune si 8 ha de teren arabil incaseaza subventii de 18500euro iar in Romania un fermier primeste 4000euro. Buuuuucurati-va dragi fermieri ca o sa falimentati in curand in aceste conditii si apoi vorbim ca prostiica UE nu vrea sa ne dea si noua, dar de fapt vedeti cine nu vrea: PSD nu vrea pt ca ei sustin doar pe cei mari. Sa va dau muie psd-ilor voua si celor care va mai voteaza. Eu plec din tara asta de cacat cu un gust amar acela al subjugarii si al sclavismului. Ce va mai intereseaza pe voi ca mai pleaca unul care munceste si care mai si gandeste voua va trebuiesc cei care primesc ajutor social pt ca aveti votul lor sigur. NENOROCITI!!!!!!!

  2. Adica cei mici si mijlocii o sa moara sigur iar cei mari o sa devina si mai mari. Asta inseama sa fii psd-ist si sa sfidezi o tara intreaga si acum o Europa. In Romania sunt 855000 de fermieri si 9500000 de ha eligibile din care 2500 fermieri detin 4650000ha adica 49 de procente din suprafata totala si cealalta jumatate o detin 852500 de fermieri. Deci a-ti inteles cine se bucura cel mai mult. Europenii propusesera dublarea subventiilor la cei 852500 de fermieri pt a se dezvolta si plafonarea celor 2500 de fermieri care absorb jumatate din subventii adica 1.4 miliarde euro ,iar ai nostrii muisti nu sunt de acord. Bucurati-va voi cei multi pt cei putini! Si la vot muistilor tot asa o sa primiti tot 2500 de voturi si cele 852500 o sa mearga la pnl si usr pt ca ei merita jegosilor.

    1. Bravo John dreptate mare ai ai tot sprijinul nostru! Trebuie sa le dam o lectie noi ceei multi pt ca cei mari au luat toate fondurile ue cu ghidurile lor facute pe genunchi dddc ai ferma mare poti lua fonduri si castigi punctaj cei mici

    2. Mare dreptate ai asta e adevarul, ne au mințit ani la rând ca vor sprijini micii fermieri ca ajuta fermele de familie ca se vor da 60-100 mii pe ferma etc…. și ce sa vezi de fapt ei ne pun lacătul pe rând azi la unu mâine la altul păcat ca ne am chinuit,sa facem ceva in domeniul asta !

Scrie un comentariu