• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Subvenția APIA pentru lucernă: Sprijin cuplat de 95 euro/ha. Vezi plata totală pe hectar

    agrointeligenta.ro -

    Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură a calculat cuantumul pentru plata Sprijinului Cuplat Vegetal (SCV) la lucernă, o subvenție extrem de așteptată de fermierii români. Astfel, cuantumul pentru Campania 2018 este de 95,0870 euro/ha adică 443,466 de lei dacă aplicăm cursul de 4,6638 lei pentru un euro stabilit pentru această plată!

    Cuantumul pentru SCV Lucernă a scăzut ușor față de Campania 2017 când fermierii au primit 98,9422 euro pe hectarul eligibil la plata sprijinului cuplat. Atenție însă! Acest cuantum este estimat iar APIA poate veni cu unele ”corecții” pentru diverse scheme așa cum s-a întâmplat și în anii trecuți.

    Citiți și: PLĂȚILE PE HECTAR LA SPRIJINUL CUPLAT pentru TOATE CULTURILE! SUMA MAXIMĂ: 7.600 EURO/HA!

    Agrointeligența-AGROINTEL.RO vă reamintește că  plafonul la SCV Lucernă pentru Campania 2018 este de 14.910.280 euro. Această subvenție a beneficiat de un transfer de fonduri astfel că suma a crescut față de cea alocată inițial, adică 14.632.750 de euro. Potrivit datelor obținute de Agrointeligența-AGROINTEL.RO de la APIA suprafața determinată la plată pentru anul 2018 este de 156.806,64 de hectare. 

    În afară de sprijinul cuplat pentru cultura de lucernă, suprafața eligibilă la APIA beneficiază de schemele de bază care includ:

    Schema de Plată Unică pe Suprafaţă (SAPS)=102,5697 euro/ha;
    Plata redistributivă (PR) – nivelul I (1 – 5 ha)= 5,0000 euro/ha; nivelul II (5,01 – 30 ha) = 48,6327 euro/ha;
    Plata pentru practici agricole benefice pentru climă și mediu = 58,2361 euro/ha;
    Plata pentru tinerii fermieri (PTF) = 25,8405 euro/ha;
    ANT 1 – Ajutor Naţional Tranzitoriu pentru culturi amplasate pe teren arabil: 14,7033 euro/ha;

    Agrointeligența-AGROINTEL.RO vă reamintește care au fost condițiile pentru plata SCV Lucernă în Campania 2018:

    Banii pe hectar se acordă fermierilor activi care îndeplinesc prevederile art. 43 din O.M.A.D.R. nr.619/2015, cu modificările şi completările ulterioare, şi anume:

    a) au realizat anual o producţie minimă de 15 tone/ha masă verde sau 3,75 tone/ha fânsau produse derivate din fân, respectiv granule, peleţi sau făină, sau 200 de kg de samanta certificată;

    b) au comercializat cel puţin producţia minimă de masă verde sau fân sau produse derivate din fân prevăzute la lit. a) către exploataţii de creştere a animalelor înscrise în RNE si/sau a păsărilor pe baza facturii sau a filei/filelor din carnetul de comercializare a produselor din sectorul agricol sau

    c) au consumat cu animalele, înscrise în RNE, şi/sau cu pasarile pe care le detin si/sau au stocat în vederea consumului cu acestea cel puţin producţia minimă de masa verde sau fan sau produse derivaste din fan prevăzută la lit. a) obţinută în fermă. Verificarea eligibilităţii pentru sprijinul cuplat se face pe baza consumurilor de furaje, normate pe specii de animale, prevăzute în anexa nr. 5 din O.M.A.D.R. nr. 619/2015 şi a calculului efectivului mediu furajat din fermă şi a producţiei de lucernă/soia/fan obţinută pe perioada anului de cerere prevăzute în anexa nr. 51 din O.M.A.D.R. nr. 619/2015, întocmită şi semnată de către fermier.

    d) în cazul loturilor semincere de lucernă, au comercializat cel puţin producţia minimă de 200 kg/ha sămânţă certificată cultivatorilor de lucernă a căror exploatații sunt situate pe teritoriul național, pe bază de factură şi/sau fila/filele din carnetul de comercializare a produselor din sectorul agricol;

    e) pentru obținerea producţiei de masă verde sau fân sau produse derivate din fân, prevăzute la lit. a), cât și în cazul loturilor semincere de lucernă prevăzute la lit. d), utilizează sămânţa certificată oficial din categoriile prebază, bază și certificată, în conformitate cu Legea nr. 266/2002 cu Ordinul MADR nr. 155/2010 privind producerea în vederea comercializării şi comercializarea seminţelor de plante furajere şi cu Ordinul MADR nr. 59/2011 pentru aprobarea procedurilor privind cerinţele specifice pentru producerea, certificarea şi comercializarea seminţelor de cereale, plante oleaginoase şi pentru fibre şi plante furajere în România.”

    Documentele privind utilizarea seminţei certificate oficial sunt: Factura sau bonul fiscal de achiziţie a seminţelor este însoțită de documentul oficial de certificare a lotului de sămânţă sau Buletinul de analiză oficială, cu menţiunea „sămânţă admisă pentru însămânţare”, sau Buletinul de analiză oficială cu menţiunea „Necesar propriu” şi „Interzisă comercializarea” sau documentul de calitate şi conformitate al furnizorului sau orice alt document echivalent documentelor menţionate emis într-un stat membru al Uniunii Europene sau într-o ţară terţă care are echivalenţă conform Deciziei Consiliului 2003/17/CE sau eticheta oficială care poate ţine loc de document de calitate şi conformitate.

    În cazul utilizării seminței certificate oficial din producția proprie, fermierul prezintă documentul/documentele oficial(e) de certificare a lotului/loturilor de sămânță. În cazul loturilor semincere de lucernă, fermierul prezintă factura sau fila/filele din carnetul de comercializare a produselor din sectorul agricol din care să reiasă comercializarea a minimum 200 kg sămânţă de lucernă certificată/ha către cultivatori de lucernă ale căror exploatații sunt situate pe teritoriul național, sau factura pentru servicii multiplicare sămânță de lucernă emisă către menţinătorul sau deţinătorul soiului, din care să reiasă că i-a livrat minimum 200 kg sămânţă certificată/ha.

    În situaţia în care factura pentru servicii multiplicare este emisă către deţinătorul soiului, prezintă şi contractul dintre menţinătorul şi deţinătorul soiului. În cazul utilizării seminţei certificate oficial din producţia proprie, fermierul prezintă documentul/documentele oficial(e) de certificare a lotului/loturilor de sămânţă.

    Termenul final de depunere la APIA a documentelor doveditoare prevăzute mai sus a fost 31 martie a anului următor anului de cerere curent, conform art. 43, alin. (3) din O.M.A.D.R. nr. 619/2015, cu modificările şi completările ulterioare.


    Te-ar mai putea interesa

    Ouăle maronii vor fi înlocuite în magazine de ouăle albe. Fenomenul, explicat de fermieri Bursa ploilor – cât a plouat până astăzi în fiecare județ Comunele din România unde fermierii primesc subvenții APIA în plus la hectar

    Ultimele știri

    MARSAT vine în sprijinul micilor fermieri care vor să își cumpere utilaje cu fonduri europene! Parlamentul European a votat simplificarea PAC cu flexibilitate pentru condițiile de mediu Stațiunea Dancu, ”pepinieră” de vaci campioane. Producția medie de lapte în ferma ”de stat”