Ştiri agricole

Laurențiu Baciu, LAPAR, plasat sub control judiciar pentru 60 de zile

Laurențiu Baciu, președintele Ligii Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România – LAPAR, a fost plasat în control judiciar. Decizia judecătorească vine după ce astăzi, marți – 9 aprilie, liderul organizației de fermieri a fost reținut în cazul privind delapidarea unei sume uriașe din cotizațiile agricultorilor.

Laurenţiu Baciu a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile. Acesta este acuzat că a delapidat o sumă uriașă din cotizațiile fermierilor. Cu banii furați, Laurențiu Baciu i-ar fi cumpărat amantei genți și haine scumpe și s-au plimbat în călătorii de lux, potrivit România TV.

Delapidare și fals în acte contabile

În mod oficial, într-un comunicat de presă, procurorii anunţă că astăzi s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale ”faţă de două persoane cu funcţii de conducere din cadrul unei organizaţii profesionale neguvernamentarle din sectorul agricol pentru săvârşirea infracţiunii de delapidare în formă continuată”. Potrivit ordonanţei prin care s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale, s-a reţinut că ”în perioada 2012 -2019, cele două persoane şi-au însuşit suma de aproximativ 700.000 de lei din fondurile organizaţiei profesionale neguvernamentale din sectorul agricol şi au întocmit acte contabile false pentru a ascunde însuşirea sumelor de bani”.

A petrecut o noapte în arest

După perchezițiile făcute la sfârșitul lunii martie de polițiștii de la Investigații Economice la sediul celei mai mari organizații de agricultori, oamenii legii au decis reținerea pentru 24 de ore a președintelui Laurenţiu Baciu. Ulterior, magistraţii au decis să-l pună sub control judiciar pentru 60 de zile. Astfel, din comunicare oficială se înțelege că Laurențiu Baciu a petrecut noaptea dinspre 8 spre 9 aprilie în arest!

Laurenţiun Baciu este direct vizat în acest dosar de delapidare. Surse judiciare spun că şeful agricultorilor a decis să-şi impresioneze amanta şi a dus-o în vacanţe de lux, în Spania.

Laurenţiu Baciu este presedintele LAPAR înca din 2012, iar averea sa a înflorit în aceasta perioadă. La LAPAR cotizează fermieri din 32 de județe, iar cea mai mică cotizație anuală este de 1.000 de lei, iar cea mai mare de 30.000 de lei.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!