Creșterea animalelorŞtiri agricole

Asociația Profesională a Ciobanilor, înființată oficial cu toate actele în regulă!

Oieri la Ministerul Agriculturii

Asociația Profesională a Ciobanilor – APC, înființată oficial! Organizația de oieri fondată de argeșeanul Dan Petrescu, alături de alți crescători curajoși precum Gheorghe Dănulețiu (Ghiță Ciobanul) de la Sibiu sau Ionică Sterp de la Bihor, a primit „girul” judecătorilor.

Agrointeligența – AGROINTEL.RO vă prezintă documentul oficial care atestă înregistrarea noii organizații și în fața instanțelor. Asociația Profesională a Ciobanilor (APC) va reprezenta, așa cum își doresc fondatorii săi, o formă asociativă care să reunească oierii adevărați și care, prin forța reprezentativă, să susțină și să apere drepturile crescătorilor de ovine din România.

Anunțul oficial despre înființarea noii asociații a fost făcut de către oierul Dan Petrescu în direct, în februarie, în cadrul emisiunii ”Forța Fermierilor cu Vlad Macovei”. ”Ne-au ieșit actele de la Ministerul Justiției privind disponibilitatea pentru denumirea noii asociații. Asociația se va numi Asociația Profesională a Ciobanilor, cu inițialele APC”, a declarat oierul Dan Petrescu pe 12 februarie. În perioada următoare, oierii au avut de parcurs restul pașilor birocratici, inclusiv cel pentru recunoașterea APC de către judecători.

”Admite cererea formulată de către petenta Asociația Profesională a Ciobanilor APC, prin împuternicit Petrescu Daniel. Dispune autorizarea funcționării și înscrierea petentei Asociația Profesională a Ciobanilor APC în Registrul Asociațiilor și Fundațiilor aflat la Grefa Judecătoriei Curtea de Argeș. Cu drept de apel în termen de 5 zile de la pronunțare pentru petentă și comunicare pentru Ministerul public. Apelul se depune la Judecătoria Curtea de Argeș. Pronunțată în ședința public, azi 05 aprilie 2019”, se arată în decizia judecătorească în baza căreia s-a definitivat înființarea legală a APC.

APC este una dintre cele mai așteptate inițiative din sectroul agricol, astfel că anunțul oierului argeșean, pe 12 februarie, a stârnit aproape instant un val de comentarii, oierii care urmăreau emisiunea dorind să afle cum pot deveni membri ai noii asociații. ”După ce actele vor ieși de la instanță, vom face o conferință de presă la București unde vom anunța toate detaliile, inclusiv cum pot oierii din toată țara să ni se alăture”, a declarat Dan Petrescu care a arătat că în noua asociație, oierii care întâmpină probleme vor fi sprijiniți, astfel încât ”ciobanul să fie respectat, respectat ca pe vremea lui nea Nicu. Acum am ajuns bătaia de joc!”.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!