• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • SUBVENȚIE APIA DE 1.500 EURO/HA pentru O CULTURĂ AGRICOLĂ CU TRADIȚIE ÎN ROMÂNIA!

  agrointeligenta.ro -

  O subvenție plătită din Bugetul de stat depășește 7.000 de lei pentru un singur hectar cultivat, aproape 1.500 de euro la hectar! Suma colosală este achitată de Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) din banii alocați de la bugetul României și nu de la Uniunea Europeană. Plata se face cultivatorilor de tutun care cer Ajutorul Național Tranzitoriu – ANT 4 anual iar cuantumul pentru Campania 2018 a fost stabilit la 1.487,6627 euro/ha adică 6.938,161 de lei.

  Aflați cine sunt cei mai mari cultivatori de tutun din România și cât a crescut subvenția din 2016 până în prezent: ”Iarba dracului” – cultura uitată de fermieri pentru care se plătește o subvenție de 1.400 euro/ha. Cererea este enormă pe piață!

  Agrointeligența-AGROINTEL.RO vă spune care sunt condițiile impuse de APIA pentru subvenția pe suprafață la tutun. Pentru suprafața cultivată cu tutun se acordă ajutor naţional tranzitoriu – ANT 4, în baza contractelor încheiate între fermieri/grupul de producători şi prim-procesatorii autorizaţi de Ministerul Agriculturii, cu îndeplinirea condiţiilor specifice de eligibilitate prevăzute la art. 38 din Ordinul M.A.D.R. nr. 619/2015, cu modificările şi completările ulterioare. Acestea prevăd ca:

  a)fermierul sau grupul de producători să încheie un contract de cultură cu un prim-procesator, să îl înregistreze la direcţia pentru agricultură judeţeană (DAJ), respectiv a municipiului Bucureşti şi ulterior să îl depună la centrul local/judeţean sau al municipiului Bucureşti al APIA. Contractul trebuie sa fie încheiat până la data de 30 aprilie a anului de recoltă și fie depus la APIA până la data de 1 iulie a anului de recoltă inclusiv;

  b) contractul va avea ca anexă lista nominală a membrilor grupului şi suprafeţele aferente fiecăruia, atunci când unitatea prim-procesatoare încheie contracte de cultură cu un grup de producători;

  c) un fermier/grup de producători încheie contract de cultivare cu un singur prim-procesator;

  d) grupurile de producători nu pot exercita activitate de prim-procesare a tutunului;

  e) un fermier, producător de tutun poate să aparţină unui singur grup de producători;

  f) fermierul/grupul de producători depune declaraţia de livrare a tutunului livrat la centrul local/judeţean sau al municipiului Bucureşti al APIA, după caz, până la data de 4 mai 2020; declaraţia de livrare se vizează de reprezentantul desemnat al DAJ pe a cărei rază teritorială se află terenul cultivat, pentru atestarea cantităţii şi a calităţii tutunului livrat; dacă fermierul este membru al unui grup de producători, declaraţia de livrare se vizează şi de grupul în cauză. Lipsa vizei/vizelor pe declaraţia de livrare determină neeligibilitate la plată pentru ANT 4 – tutun;

  g) tutunul livrat trebuie să îndeplinească condiţiile minime de calitate, aşa cum sunt prevăzute în anexele nr. 2 şi 2a) la Legea nr. 236/2003 privind organizarea pieţei tutunului brut în România;

  h) suprafeţele solicitate conform cererii unice de plată pe suprafaţă sunt supuse controalelor de către structurile de control ale APIA, cu privire la respectarea suprafeţelor şi culturilor declarate şi ale Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, cu privire la lucrările agrotehnice specifice, astfel încât la recoltare să se asigure o densitate medie de cel puţin 2 plante/mp.

  Pentru a beneficia de ANT 4, solicitanţii care nu sunt eligibili pentru acordarea plăţilor directe din cauza nerespectării condiţiilor privind suprafaţa au obligaţia să bifeze în cererea unică de plată doar căsuţa pentru ANT 4 (art.38, alin. (2) din Ordinul MADR nr. 619/2015, cu modificările și completările ulterioare).

  Atenţie! Pentru parcelele declarate cu tutun < 0,3ha, pentru care fermierul bifează ANT 4, NU se foloseşte categoria de folosinţă ,,TAn”.

  Reamintim că Ajutoarele Naționale Tranzitorii (ANT-urile) sunt plăţile care suplimentează plata în cadrul schemei SAPS iar sursa de finanţare se asigură din bugetul naţional. Se acordă plata pentru aceste scheme cu respectarea condiţiilor generale SAPS şi a condiţiilor specifice impuse
  de legislaţia europeană şi naţională pentru culturile respective.

  Și în campania 2019 se acordă ajutoare naţionale tranzitorii în sectorul vegetal, decuplate de producţie, astfel: pentru culturile amplasate în teren arabil – ANT 1, in pentru fibră – ANT 2, cânepă pentru fibră – ANT 3, tutun – ANT 4, hamei – ANT 5, sfeclă de zahăr – ANT 6.

  Ajutoarele Naţionale Tranzitorii se acordă pentru suprafeţele agricole eligibile existente în stratul de referinţă din Sistemul de identificare a parcelelor agricole, gestionat de APIA. Stratul de referinţă constituie baza pentru procesul de control încrucişat. Solicitarea de către fermieri de modificare a suprafeţei parcelelor agricole şi a culturilor agricole poate fi depusă la APIA până la data-limită de depunere a cererilor unice de plată. Solicitările depuse după această dată se vor soluţiona în cursul anului următor. Soluţionarea modificărilor solicitate se va face numai după verificarea acestora efectuată de APIA.

  De specificat că pentru cultura de tutun fermierii mai pot cere pe lângă ANT 4 și schemele ”de bază”. Adică:
  Schema de Plată Unică pe Suprafaţă (SAPS) care a avut în 2018 un cuantum de 102,5697 euro/ha;
  Plata redistributivă (PR) – nivelul I (1 – 5 ha)= 5,0000 euro/ha; nivelul II (5,01 – 30 ha) = 50,3626 euro/ha;
  Plata pentru practici agricole benefice pentru climă și mediu = 58,2361 euro/ha;
  Plata pentru tinerii fermieri (PTF) = 25,8405 euro/ha.

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Subvenții APIA: Lista cu crescătorii de animale aflați la control în fiecare județ! Ministerul Agriculturii a notificat la Bruxelles scheme de care fermierii nu au habar! Subvenții APIA 2020: Controlul pe teren se face și în lipsa/fără prezența fermierului!

  Ultimele știri

  Prognoza meteo până pe 7 septembrie! Cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni! A plătit avans de 4.000 de euro pentru un tractor second-hand ce nu există! Răsucirea frunzelor la roșii: cauze, tratament, prevenire

  Căutare în articole