Ştiri agricole

Gheorghe Albu, ales președinte interimar al LAPAR

Decizii importante astăzi, luni – 15 aprilie, la reuniunea Consiliului Director al Ligii Asociaților Producătorilor Agricoli din România (LAPAR). Conform informațiilor Agrointeligența –  AGROINTEL.RO, în urma scandalului, reținerii și punerii sub acuzare pentru delapidare a fermierului Laurențiu Baciu, la conducerea Ligii a fost ales cu mandat de interimar, fermierul constănțean Gheorghe Albu.

Mandatul de președinte interimar a fost votat astăzi de conducerea LAPAR, Consiliul Director luând act de autosuspendarea lui Laurențiu Baciu de la conducerea organizației.

Perioada de 60 de zile pentru mandatul interimar al președintelui Gheorghe Albu corespunde cu cea în care fermierului Laurențiu Baciu se află sub control judiciar. Vă reamintim că acesta din urmă a fost reținut pentru 24 de ore și ulterior s-a dispus începerea urmăririi penale pentru delapidare din cotizațiile fermierilor și falsificarea actelor contabile pentru acoperirea fraudei.

Tot astăzi, membrii Consiliului Director al LAPAR au luat decizia că va exista un audit independent care să clarifice situația dispariției banilor din conturile organizației, audit ce se va face în paralel cu cel al autorităților. Mai mult, contractul de asistență juridică pe care LAPAR îl avea cu Legal Consult, firma Alinei Leția – avocat, va fi evaluat.

 

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!