Ştiri agricole

APPR, primită în OIPA Cereale cu unanimitate de voturi. Aurel Popescu, un nou mandat!

Alina Crețu, directorul executiv al APPR, a susținut astăzi o prezentare a organizației. În cadrul ședinței, Aurel Popescu (Rompan) a fost reales președinte OIPA Cereale

Asociația Producătorilor de Porumb din România (APPR) a devenit, de astăzi, membru cu drepturi depline în Organizaţia Interprofesională pe Produs ”Cereale, Oleaginoase şi Produse Derivate” – OIPA Cereale. Tot în cadrul ședinței de astăzi, luni – 15 aprilie, în cadrul OIPA Cereale au avut loc alegeri, organizațiile membre acordând un nou vot de încredere președintelui Aurel Popescu, liderul Rompan, și noului vicepreședinte, fermierul Gheorghe Albu din partea Ligii Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR).

Încă din toamna trecută, APPR a depus solicitarea de a deveni membru OIPA Cereale, însă cererea de adeziune a fost supusă votului abia astăzi, când la ședință au fost prezenți delegați din toate organizațiile membre. Astfel, din partea APPR, numărul de patru delegați a fost asigurat de președintele Arnaud Perrein, de vicepreședintele Adrian Mocanu, de directorul executiv Alina Crețu și de directorul pe politici externe, Cristina Cionga. După o prezentare susținută de Alina Crețu despre activitatea APPR, s-a votat în unanimitate includerea organizației de fermieri în OIPA Cereale. Mai mult, din partea organizaților membre s-a luat cuvântul pentru a saluta apartenența APPR care aduce un plus de profesionalism și care va putea contribui la activitatea OIPA pe partea de informații, studii de specialitate sau perspectivă europeană.

Tot astăzi au fost organizate alegeri pentru conducerea OIPA Cereale. Președintele Aurel Popescu a fost convins de reprezentanții celorlalte asociații să accepte un nou mandat, mai ales că sub conducerea sa, OIPA a avut o activitate cu reușite, cu o relație bună instituțiile-partenere și, totodată, a asigurat suportul de care membri au avut nevoie în perioade de criză. Alături de președintele Popescu, la conducerea OIPA Cereale a fost cooptat fermierul Gheorghe Albu, cel care a preluat, tot de astăzi, funcția de președinte interimar al LAPAR.

În prezent, OIPA Cereale mai include organizații puternice în sectorul agricol, de depozitare și de procesare, precum LAPAR, Asociația Fermierilor din România (AFR – președinte Adrian Rădulescu), Asociaţia Depozitarilor de Cereale din Romania (ADCER), Asociația Română a Comercianților de Produse Agricole (ARCPA), Asociația Națională a Industriilor de Morărit și Panificație (ANAMOB – președinte Viorel Marin), Asociația Națională a tinerilor Producători Agricoli din România (ANTPAR – președinte Marius Micu) sau Patronatul Român din Industria de Morărit, Panificație și Produse Făinoase (ROMPAN – președinte Aurel Popescu).


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!