Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2019

Veste de la Guvern: S-au virat banii pentru plata subvențiilor APIA

Veste pentru fermieri direct de la Guvern! La începutul ședinței săptămânale a Executivului, premierul Viorica Dăncilă a anunțat astăzi – miercuri 8 mai că Uniunea Europeană a rambursat o nouă tranșă de bani ca ramburs la plățile efectuate de Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA).

”Continuăm să atragem fonduri europene și în sectorul agricol. O nouă tranșă de peste 53 de milioane de euro a fost rambursată de către Uniunea Europeană la începutul săptămâni. Din ianurie până în prezent fermierii români au beneficiat de aproape 2 miliarde de euro, bani proveniți din Fondul European de Gararantare Agricolă (FEGA) și Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADER). În total de la începutul guvernării PSD-ALDE, respectiv perioada 2017-2019, România a încasat de la UE peste 8 miliarde de euro, bani care au ajuns în mediul rural pentru realizarea unor investiții importante, pentru dezvoltarea exploatațiilor agricole, vegetale și zootehnici”, a subliniat premierul.

Viorica Dăncilă l-a felicitat scurt pe ministrul agriculturii pentru sumele plătite fermierilor. ”Felicitări domnule ministru (Petre Daea n.r) și să continuați în același ritm”, a mai spus Dăncilă.

Vă reamintim că termenul-limită pentru plata subvențiilor din Campania APIA 2018 este 30 iunie 2019.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


7 comentarii

  1. E un plan ticălos conceput al naibii de bine , tot ce tine de agricultura , îngrădit , ținut la prețuri mici , lipsa pieței de desfacere ‘ târgurile de animale oprite ‘ suntem la mina samsarilor. Unde se simte , ca se vrea sa se mai producă ceva sau ca s-ar vrea sa se dezvolte începe nebunia , toate tipurile de control și dacă ești cumva in regula , au planul B ,întârzie subvențiile pina te lămurești ca trebuie sa renunți .Aici in gospodariile astea pina in 10 vaci cu lapte se mai face agricultura ecologică in rest știm toți cum se creste un vițel și atunci noi trebuie sa dispărem

  2. AM SUNAT LA APIA SA VAD CAND VIN LA COTESTATIE PE TELEDETECTIE. MI A SPUS CA PANA LA SFARSITUL LUI MAI VOR VENI IN TEREN SA VERIFICE. APOI MAI DUREAZA 2 SAPTAMANI PANA LA BANI IN CONT. DECI BANI LA CONTESTATII PE FINALUL LUI IUNIE.

  3. Natalia , sint mii , nu sute , cu dosarele in regula unde nu au primit decit un mic avans pe suprafața și au și ANT și SCZ . Trăim intr-o lume nebuna , in Ianuarie oamenii ăștia plângeau și se dădeau cu capu de pereți ca nu pfromulga Iohanis bugetu sa poată finaliza plățile , suntem in mai și tot nimic . Oare de ce ne-o pedepsit D-zeu de ne am procopsit cu ticăloșii ăștia ?!!!

    1. Bună Sorin! Stiu ca suntem foarte mulți fermieri fara bani in conturi si intrebarea e de ce dacă suntem în regulă si bani de la UE tot intra in tara? Unde sunt bani? E bătaie de joc..investim o groază de bani in agricultura si zootehnie, toți asteptam bani dar din pacate noi suntem neputincioși în fața lor ..Si totusi eu sper sa ne scăpăm de pricopsiti actuali!!

    1. Mare dreptate.numai mincinosi la apia si ministerul agriculturii.ei primesc bani de la ue dar nu platesc la fermieri

Scrie un comentariu