Ştiri agricoleViaţa la ţară

Amenzi mai mari: Până la 50.000 de lei pentru fermierii cu terenuri agricole și pășuni

Amenzi mai mari pentru fermieri! Producătorii agricoli sunt pasibili să scoată din buzunar până la 50.000 de lei dacă încalcă o regulă impusă de Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA)!

Pe fondul înmulțiriii cazurilor arderilor necontrolate ale miriștilor, autoritățile au decis suplimentarea măsurilor de prevenire. Astfel, potrivit prevederilor legale privind protecția mediului, cei care dau foc la miriştilor şi vegetaţiei fără acceptul autorităţilor şi fără informarea în prealabil a serviciilor publice comunitare pentru situaţii de urgenţă riscă acum amenzi de la 3.000 lei la 6.000 lei, pentru persoane fizice, şi de la 25.000 lei la 50.000 lei, pentru persoane juridice.

Totodată, arderea miriştilor, stufului, tufărişurilor şi vegetaţiei ierboase din ariile protejate şi de pe terenurile supuse refacerii ecologice constituie infracțiune dacă a fost de natură să pună în pericol viaţa ori sănătatea umană, animală sau vegetală.

Mai mult, susţin reprezentanţii ISU, fermierii care solicită sprijin financiar pentru culturile agricole nu au voie să dea foc miriștilor și resturilor vegetale pe terenul arabil, iar dacă nu respectă această cerință obligatorie, ei riscă sancţiuni admoinistrative care constau în reducerea plăților sau excluderea de la întreaga sumă a plăților.

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!