Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2019

DIRECTORUL APIA explică de ce SUBVENȚIILE INTRĂ ÎN DOUĂ TRANȘE!

Subvențiile fermierilor, virate în două tranșe! Directorul Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, Adrian Pintea, a explicat marți, 16 aprilie, în emisiunea FORȚA FERMIERILOR cu Vlad Macovei, modul în care se virează sumele pentru schemele de plăți directe pe anul trecut.

”Suntem cu plata la data de 10-12 aprilie. Banii vor intra în două tranșe, orice decizie de plată dacă are și FEADR în primul rând vor intra banii pe FEGA și buget național, că pe aceia îi avem noi în cont, și FEADER este o măsură delegată de la colegii de la AFIR (Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale – n.r.), banii au un alt circuit, dar la câteva zile intră și aceștia”, a explicat directorul general al APIA. De precizat că bugetul FEGA este din bani europeni și vizează schemele directe de plată, în timp ce din FEADER, fermierii accesează și primesc de la APIA plățile pe măsurile compensatorii.

”Până în data de 16 aprilie, APIA a autorizat la plată pentru campania 2018 suma de 2 miliarde 430 de milioane de euro. Marea majoritate a acestui fond – un miliard și 700 de mii este din FEGA, din FEADR – 502 milioane de euro și o sumă consistentă din bugetul național de 242 de milioane de euro”, a declarat Adrian Pintea în direct la FORȚA FERMIERILOR cu Vlad Macovei. 

Vă reamintim că plata subvențiilor aferente cererii depuse în 2018 este 30 iunie 2019.

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!