• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • G4MEDIA.RO: AFACEREA APROZARUL. MIZA: 30 DE HECTARE DE TEREN ÎN BĂNEASA!

  agrointeligenta.ro -

  Ordonanță de Urgență pentru ca ultimele terenuri aparținând Stațiunii Pomicole de la Băneasa să fie rase de pomi, iar în locul lor, la marginea Capitalei, să se ridice construcții pentru o structură aflată în subordinea Ministerului Agriculturii. Jurnaliștii de la G4Media.ro scriu că există un proiect de Ordonanță de Urgență prin care, pe actualul teren de cercetare, ministrul Daea vrea să înlocuiască zona verde de la marginea Capitalei cu un centru expozițional, administrat de compania de stat care se va ocupa de înființarea Aprozarelor. Petre Daea neagă varianta OUG, dar confirmă că există discuții referitoare la terenul din Băneasa.

  Este ilegal dacă pregătește o ordonanță de urgență, terenul este subiectul unor dispute, este și obiectul unor anchete ale DNA. Academia nu poate fi lăsată fără acest teren”, a declarat pentru G4Media.ro Valeriu Tabără, președintele Academiei de Științe Agricole.

  Potrivit informațiilor obținute de G4Media.ro, proiectul de ordonanță de urgență prin care cele 30 de hectare trec de la Academia de Științe agricole la Ministerul Agriculturii a fost trimis în această săptămână pentru avizare la Ministerul de Finanțe. Terenul este estimat, potrivit specialiștilor consultați de G4Media.ro, la cel puțin 60 de milioane de euro.

  Proiectul este în planurile ministrului de peste două luni, iar ministrul dorea o dezbatere transparentă cu academia. Din motive necunoscute, în urmă cu câteva zile, ministrul a ales să promoveze o ordonanță de urgență prin care Guvernul să ia terenul de la academie și să-l transfere Ministerului Agriculturii”, a transmis sursa citată pentru G4media.

  Petre Daea vrea cele 30 de hectare de la Academie pentru a construi la marginea Capitalei un mare centru expozițional, care să fie administrat de Casa de Comerț ”Unirea”, înființată de stat în 2018.

  Liviu Dragnea a anunțat pe data de 10 martie că PSD vrea să deschidă o rețea de magazine de stat, celebrele aprozare de pe vremea comunismului, care să preia producția locală.

  Aprozarele, deschise sub numele ”Casa română de comerț”, ar urma să fie finanțate de Fondul Suveran de Dezvoltare și Investiții.

  Directorul Casei de Comerț ”Unirea”, Adrian Izvoranu, a declarat pentru G4Media.ro că nu știe de vreun proiect de OUG. ”Este o discuție la o cafea mai mult. Terenul ar urma să ajungă la Casa de Comerț, iar aici ar fi adunate toate instituțiile descentralizate din subordinea ministerului și s-ar face și un centru expozițional”, susține Izvoranu.

  El mai spune că în niciun caz terenul de la Băneasa nu va fi scos din circuitul public. ”Doamne ferește! Nu, terenul nu va fi dat mediului privat și nici nu va fi realizată o asociere de tipul celei realizate cu Puiu Popoviciu”, a declarat Izvoranu, cel care este și consilier personal al ministrului Daea.

  Citiți și reacția ministrului Petre Daea despre OUG pentru acapararea terenurilor din Băneasa – CLICK AICI


  Te-ar mai putea interesa

  Oierii sar în ajutorul familiei care și-a pierdut oile în urma unui tratament făcut în fermă Plăți APIA 2024. Primele subvenții ANT care vor intra în conturi Familia căreia i-au murit oile de la un tratament și-a refăcut turma cu ajutorul animalelor donate! Vin banii pentru fermieri! Guvernul a aprobat sumele pentru subvențiile ANT vegetal și zootehnie Controale în toate fermele de animale! Crescătorii sunt obligații să ceară reautorizarea la DSVSA

  Ultimele știri

  Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, convocat la Senat de USR la ”Ora Guvernului” Cum se aplică GAEC 8 pentru subvențiile APIA din acest an. Comisia Europeană, notificată Ucraina cere ajutorul României în exportul de cereale. S-a propus o nouă rută pe Dunăre Avansul la programele Tomata și Usturoiul – aprobat de Comisia Europeană Anunț făcut astăzi de APIA pentru crescătorii de bovine