Furaje, seminţe, îngrăşăminteIMPORTANTUtilaje și tehnologii

Lebosol-NitroMix: Soluția pentru prevenirea și corectarea carențelor de cupru, mangan și zinc

Creșterea producției, sporirea calității acesteia, dar și stimularea vitalității plantelor sunt principalele obiective pe care le urmăresc fermierii atunci când efectuează fertilizarea foliară a culturilor agricole.

Carența de elemente nutritive are efecte deosebit de grave și ireversibile asupra oricărei culturi, putând duce la pierderi de producție de până la 50%.

În vederea asigurării rentabilității fertilizării, Lebosol® vă oferă soluții de înaltă calitate germană pentru prevenirea și corectarea carențelor de mangan, zinc și cupru la culturile de cereale păioase, rapiță, porumb și floarea-soarelui.

Carențele de cupru, mangan și zinc apar, în aceleași condiții, pe soluri bogate în humus sau materie organică, nisipoase, ușoare, soluri cu valoare ridicată a pH-ului, atât în condiții de secetă sau umiditate excesivă cât și la temperaturi scăzute.

Pentru minimizarea efectelor negative ale carențelor asupra randamentului culturilor de cereale păioase, rapiță, porumb și floarea-soarelui recomandăm produsul Lebosol®-NitroMix. Acesta este un îngrășământ foliar din amestec cu microelemente: cupru (30 g/l Cu), mangan (85 g/l Mn), zinc (78 g/l Zn) plus azot (115 g/l N) și substanță organică sub formă de Aminosol® (105 g/l).

Doza recomandată de aplicare la cerealele păioase este:
– 1,5-2 l/ha în primăvară, începând cu reluarea ciclului vegetativ, pentru stabilitatea culturii și creșterea producției.
– 2 aplicări a câte 1-2 l/ha începând cu faza de 3 frunze, pentru stabilitatea culturii și creșterea producției păioaselor de primăvară.

Doza recomandată de aplicare la rapiță este:
– 1-2 aplicări a câte 1,5 l/ha în primăvară, începând cu reluarea ciclului vegetativ până la începutul înfloritului, pentru fotosinteză, rezistență generală a plantelor și vigoare, creșterea producției de boabe/ha.

Doza recomandată de aplicare la porumb și floarea-soarelui este:
– 2 l/ha începând din stadiul de 4 frunze, pentru intensificarea procesului de fotosinteză, toleranță la factorii de stres și creșterea producției.

Pentru informații suplimentare cu privire la aplicarea și achiziționarea produsului Lebosol®-NitroMix, contactați echipa de vânzări a Lebosol® România.

Echipa Lebosol® România

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!