• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • KIER 450 SC, cel mai nou fungicid cu trei substanțe active de la INNVIGO

    agrointeligenta.ro -

    KIER 450 SC este cel mai nou fungicid pentru combaterea bolilor la culturile de cereale și rapiță. Produsul face parte din portofoliul companiei INNVIGO Agro România și este considerat de specialiști un veritabil as în mâneca fiecărui fermier care îl folosește! KIER 450 SC este primul produs cu trei substanțe active pe care INNVIGO îl lansează pe piața românească!

    INNVIGO, lider european pe piaţa produselor fitosanitare off-patent, a lansat în România primul său produs complex cu 3 substanțe active, un fungicid ready-mix menit să simplifice problemele și să le ușureze munca fermierilor în această primăvară.

    Fungicidul KIER 450 SC a primit certificatul de omologare cu numărul 496PC din data de 14 aprilie anul acesta, fiind primul fungicid din România care are în formulare trei substanțe active foarte eficiente:
    azoxystrobin (compus din grupul strobilurinelor) – 200 g/l
    difenoconazol (compus din grupul triazolilor) – 125 g/l
    tebuconazol (substanță din grupul triazolilor) – 125 g/l

    Noul fungicid KIER 450 SC  are o formulare inovatoare „ready-mix” ce constă într-un amestec sinergic cu 3 substanţe active. Produsul INNVIGO este ideal pentru protecţia completă a plantelor de cereale (grâu, triticale, secară, orz) și rapiță, asigurând o lungă perioadă de protecție. Astfel, spre exexmplu, UN SINGUR TRATAMENT CU KIER 450 SC aplicat în T2 la cereale este esenţial pentru o cultură de succes, reducând necesitatea unui tratament în fazele avansate de vegetaţie a grâului.

    Specialiştii INNVIGO recomandă KIER 450 SC cu precădere pentru tratamentul al doilea la cereale, în T2, datorită efectului preventiv, eradicant şi de lungă durată. Fungicidul poate fi folosit și pentru protecția spicului în ultima fenofază pentru T3 la culturile de cereale care necesită o protecție superioară împotriva atacurilor de fusarioză, această protecție fiind asigurată prin sinegergismul dintre componentele active ale produsului.

    Eficienţa celui de-al doilea tratament este decisivă pentru calitatea recoltei, astfel că noul produs INNVIGO reprezintă, prin formularea sa completă, un instrument necruţător cu bolile foliare (septorioze, rugini, pătări, fusarioză) şi, în plus, contribuie la prevenirea apariţiei rezistenţelor prin substanţa activă difenoconazol, o moleculă ce acţionează diferit față de restul gamei de triazoli asupra patogenilor, iar asocierea cu azoxistrobina și tebuconazolul asigură o protecție superioară față de alţi triazoli cunoscuți. Produsul KIER 450 SC asigură plantei o mai lungă perioadă de vegetație prin efectul stay-green care permite o asimilare mai lungă a substanțelor active și, indirect, o producție mai ridicată.

    Cum se aplică fungicidul KIER 450 SC de la INNVIGO 

    Recomandări de aplicare la grâu, triticale, secară de toamnă, orz de primăvară

    Pentru: Pătarea brună a frunzelor de cereale (Mycosphaerella graminicola), septorioza cerealelor (Phaeosphaeria nodorum), rugina brună a grâului (Puccinia recondita), făinarea cerealelor (Blumeria graminis)

    Doza recomandată pentru o singură administrare: 0,9 – 1,0 l/ha

    Momentul aplicării: produsul trebuie utilizat preventiv sau imediat după observarea primelor simptome de boală, de la faza apariției primului frate până la faza totală de înflorire (BBCH 31–59). Produsul trebuie aplicat 1-2 ori pe sezon, la intervale de 21-32 zile. În cazul necesității a două tratamente, primul tratament trebuie efectuat de la faza primului frate până la apariția burdufului (BBCH 31–41), iar al doilea tratament de la faza de deschidere a frunzei stindard până la sfârșitul fazei de înflorire (BBCH 47–59).

    Numărul maxim de tratamente în perioada de vegetație: 2

    Intervalul dintre tratamente: cel puțin 21 zile.

    Recomandări de aplicare la rapița de toamnă

    Pentru: Putregaiul gri (Botryotinia fuckeliana), putregaiul alb (Sclerotinia sclerotiorum)

    Doza recomandată pentru o singură administrare: 0,9 – 1,0 l/ha

    Momentul aplicării: produsul trebuie utilizat preventiv sau imediat după observarea primelor simptome de boală, de la faza primilor boboci de flori vizibili (pe tulpina principală) până la sfârșitul fazei de înflorire (BBCH 55-69).

    Numărul maxim de tratamente în perioada de vegetație: 1

    Tratamentul cu fungicidul KIER 450 SC, ușor de aplicat

    Produsul INNVIGO nu pune probleme fermierilor care îl aplică la culturile agricole. Astfel, fungicidul KIER 450 SC este destinat utilizării cu pulverizatoare autopropulsate sau cu echipamente de câmp. Tehnica de stropire recomandată pentru aplicarea lui este cea prin picături fine, iar cantitatea de apă recomandată pentru tratament este de 200 – 300 l/ha.

    Fungicidul nou completează portofoliul INNVIGO

    KIER 450 SC vine să completeze portofoliul de fungicide al companiei INNVIGO. Compania care oferă fermierilor soluții complete la prețuri corecte mai oferă fermierilor și fungicidele deja foarte apreciate pe piața românească: Dafne 250 EC, Makler 250 SE, ZIZAN 500 SC, Antero 500 EC, Batalion450 SC, LEKARO 80 WG, Triter 050 FS, Trigof 050 FS. Prin acest portofoliu bogat, fungicidele INNVIGO asigură o protecție la cel mai înalt nivel pentru culturile de cereale, rapiță, sfeclă de zahăr și măr.

    Prin intermediul noului fungicid KIER 450 SC, INNVIGO oferă fermierilor soluţii noi pe piata de profil, soluții cu eficacitate dovedită pentru rezolvarea problemelor specifice din culturile de cereale și rapiță, astfel încât aceştia să aibă mai mult timp pentru a se concentra pe dezvoltarea agrobusiness-ului propriu.

    SOLUTII COMPLETE LA COSTURI CORECTE!

    Echipa Innvigo Agro

    Date de contact
    Website: ro.innvigo.com
    Telefon: 0374 912 123


    Te-ar mai putea interesa

    Plantele beau, nu mănâncă! Porumbul de talie mică de la STINE a fost desemnat produsul anului în SUA Combinatul de îngrășăminte Azomureș își va relua activitatea zilele următoare

    Ultimele știri

    Rezultate solide pentru Agricover în 2023 și peste 10.000 de fermieri în portofoliu O dronă militară a căzut în zona fermei Filipoiu din Insula Mare a Brăilei – primele imagini Au apărut, în piață, primele roșii românești. Prețul lor – dublu față de cel al cărnii