• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • PLATA SUBVENȚIILOR: Lista cu SCHEMELE APIA care VOR FI DEBLOCATE DUPĂ 15 MAI!

  agrointeligenta.ro -

  Fermierii așteaptă deblocarea ultimelor scheme de plată care au rămas ”restante” din Campania 2018. După data de 15 mai Agenția de Plăți și Intervenșie pentru Agricultură (APIA) va achita sumele pentru Sprijinul Cuplat Vegetal (SCV) mai exact cele 13 scheme de plată pentru care este necesară prezentarea unor documente justificative pentru valorificarea producției.

  Mai exact pe 15 mai este termenul până la care agricultorii care cultivă cartofi de sămânță sau hamei pot duce documentele care vin în completarea cererii unice depusă în Campania 2018.Concret pentru sămânța de cartof trebuie prezentată factura sau fila/filele din carnetul de comercializare a produselor agricole, pentru livrarea cantității minime iar pentru hamei documentele contabile interne pentru procesarea producţiei proprii (în cazul unităţilor de industrializare care procesează productia proprie sunt înregistrate la Oficiul Național al Registrului Comerțului). De abia după ce și ultimul fermier a depus actele, APIA poate calcula cuantumurile acordate pe hectar și poate da drumul banilor.

  Ministerul Agriculturii nu a lansat în dezbatere publică încă nici proiectul de lege cu plafoanele ce trebuie aprobate de Guvern și publicate în Monitorul Oficial.De precizat că documentele justificative se prezintă la termenele prevăzute în cadrul art.42-59 din Ordinul MADR nr. 619/2015 pentru aprobarea criteriilor de eligibilitate, condiţiilor specifice şi a modului de implementare a schemelor de plăţi prevăzute la art.1 alin.(2) şi (3) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 3/2015 pentru aprobarea schemelor de plăţi care se aplică în agricultură în perioada 2015-2020 şi pentru modificarea art.2 din Legea nr.36/1991 privind societăţile agricole şi alte forme de asociere în agricultură, precum şi a condiţiilor specifice de implementare pentru măsurile compensatorii de dezvoltare rurală aplicabile pe terenurile agricole, prevăzute în Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014-2020, cu modificările şi completările ulterioare și trebuie respectate an de an.Așadar fermierii pot spera ca de abia după 15 mai pot să beneficieze de primele plăți pentru SCV.

  Acestea sunt ultimele scheme de plată achitată din bugetul FEGA – plățile directe, pentru care se așteaptă cuantumurile și autorizările la plată, restul subvențiilor fiind deja anunțate și plătite în cea mai mare parte.

  Iată care sunt cele 13 scheme pentru care fermierii nu au primit niciun leu în cont:

  Sprijin cuplat pentru soia;
  Sprijin cuplat pentru lucernă;
  Sprijin cuplat pentru mazăre boabe pentru industrializare;
  Sprijin cuplat pentru fasole boabe pentru industrializare;
  Sprijin cuplat pentru cânepă pentru ulei și fibre;
  Sprijin cuplat pentru orez;
  Sprijin cuplat pentru sămânță de cartof;
  Sprijin cuplat pentru hamei;
  Sprijin cuplat pentru sfeclă de zahăr;
  Sprijin cuplat pentru tomate pentru industrializare cultivate în câmp;
  Sprijin cuplat pentru castraveți pentru industrializare cultivați în câmp;
  Sprijin cuplat pentru legume cultivate în sere și solare
  Sprijin cuplat pentru prune pentru industrializare;
  Sprijin cuplat pentru mere pentru industrializare;
  Sprijin cuplat pentru cireșe și vișine pentru industrializare;
  Sprijin cuplat pentru caise și zarzăre pentru industrializare;
  Sprijin cuplat pentru cartof timpuriu pentru industrializare.

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  SUBVENȚII APIA 2020 – situația pe județe: LISTA CU FERMIERII și hectarele înregistrate la plată! Bani ALOCAȚI pentru plata subvențiilor către fermieri! Guvernul României a aprobat noua procedură de certificare a berbecilor cu origine!

  Ultimele știri

  Noua Lege a vânzării terenurilor este CONSTITUȚIONALĂ! Accesul străinilor la pământul românesc – limitat! CCR a decis: Legea anti-secetă este neconstituțională! Despăgubirile și amânarea ratelor la bănci – în aer! Tractor spulberat pe șosea! Cele două persoane aflate în utilaj au murit pe loc!

  Căutare în articole