Bursa de cereale 2019Creșterea animalelorŞtiri agricole

Nou record în exportul de miei. Țara care ”absoarbe” cantități uriașe

Australia și Noua Zeelandă au atins un record în exportul de miei, in special datorită vânzărilor către China, anunță Asociația Crescătorilor și Exportatorilor de Bovine, Ovine și Caprine din România.

Exporturile de miei din Noua Zeelandă au înregistrat o creștere puternică la început de an, însă aceasta nu va dura – conform previziunilor pe termen lung – datorită, în principal, politicii de păstrare a efectivelor pentru reproducție.

Exporturile de miei din Noua Zeelandă au crescut cu 11% față de aceeași perioadă a anului 2018 și au fost cu 5% mai mari decât media pe ultimii cinci ani.

Conform ACEBOP, Noua Zeelandă exportă puternic până în luna martie, dar poate mări perioada, până la sfârșitul lunii mai.

În Australia, producătorii de carne de miel s-au confruntat cu o deteriorare a condițiilor de hrană și a lipsei de apă, ceea ce a dus la creșterea numărului de ovine sacrificate.

Exporturile de miel australian – în primul trimestru – au crescut cu 19% față de anul precedent și au fost cu 27% mai mari decât media pe ultimii cinci ani.

O creștere constantă a prețurilor la miel în ultimii șase ani reflectă apariția Chinei pe piață ca un ofertant major, asortată cu slăbirea dolarului australian.

China achiziționează jumătate din exporturile totale de carne de oaie ale Noii Zeelande și aproximativ un sfert din producția Australiei.

În timp ce ambele țări au beneficiat foarte mult de vânzările spre China, piața rămâne totuși sensibilă la fluctuațiile interne ale efectivelor și la tensiunile comerciale în desfășurare, lăsând loc și altor state mari producătoare de ovine, cum ar fi România.

Privind în perspectivă, Noua Zeelandă va diminua vânzările spre ultimul trimestru al anului 2019.

În Australia, se practică o pauză tradițională de toamnă în vânzarea ovinelor.

Ploile puternice australiene de toamnă și iarnă ar putea produce o presiune puternică asupra prețurilor, în timp ce producătorii vor trece la faza de refacere a efectivelor.

Dacă ploile nu reușesc să asigure furajul în următoarele luni, abatorizarea ovinelor va rămâne ridicată, oferta cantitativă mare și prețul va diminua.

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!