• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Dan Petrescu, APC: Solicităm ca sprijinul cuplat să fie acordat tuturor oierilor care livrează lapte, brânză și carne

  Ramona Dascălu Ramona Dascălu -

  În cadrul primei conferințe de presă susținută de către Asociația Profesională a Ciobanilor, Dan Petrescu, membru fondator și totodată și președintele asociației, a adus în discuție, pe lângă celelalte probleme din oierit, și criteriile pe baza cărora se acordă Sprijinul Cuplat Zootehnic (SCZ) în România, care, susține el, sunt total greșite.

  „Modul de fundamentare al sprijinului cuplat, în România, notificat de Comisia Europeană, dezavantajează crescătorii de ovine care nu au oile înscrise în Registrele Genealogice. Însăși Regulamentul European pentru sprijinul cuplat se referă clar la producție. Deci, știm foarte bine că am fost la Bruxelles și ni s-a comunicat de acolo că banii în România s-au dat pentru sectorul deficitar. Și repet încă o dată fraților, românii noștri, cei care ne conduc, au înțeles că sectorul deficitar din România nu este cel al producției de carne , al producției de lapte, al producției de brânză, ei au înțeles că sectorul deficitar este cel al berbecilor de reproducție, deci cu alte cuvinte, nu al producției ci al reproducției. E foarte ușor să schimbi cuvântul producție cu reproducție…Să se știe clar că acest program a fost făcut cu anumite scopuri, nu a fost făcut în favoarea noastră, a fermierilor”.

  În acest context, președintele APC Dan Petrescu solicită ca în exercițiul financiar 2021 – 2027 să fie acordat sprijinul cuplat tuturor crescătorilor care livrează lapte, brânză, carne și produși pentru carne.

  „Noi pentru perioada 2021-2027 solicităm ca sprijinul cuplat să fie acordat tuturor crescătorilor care livrează lapte, brânză, carne și produși pentru carne, în România. Am făcut acest lucru și la Bruxelles și o să o facem și în cadrul Asociației Profesionale a Ciobanilor. E imposibil ca un grup mic s[ primească un sprijin cuplat cu o valoare imensă, și noi să ne tragem chinul cu acel ANT de 24 de lei, care nu reprezintă nimic pentru România. O să facem în continuare, acolo unde trebuie făcute, propuneri”, a declarat Dan Petrescu.

  Declarațiile lui Dan Petrescu sunt susținute și de oierul sibian Gheorghe Dănulețiu, alias Ghiță Ciobanu, care ocupă funcția de secretar în Asociația Profesională a Ciobanilor.

  “Banii care vin de la Uniunea Europeană, în loc să fie împărțiți unde trebuie, pentru producție, ei au ajuns să-i împartă pentru hârtii. Odată ce se eliberează certificatele de origine pe bandă rulantă, fără să avem niște documente clare la aceste certificate care sunt scoase pe piață fără buletine de analiză, fără niște documente, noi nu putem discuta decât despre niște lucruri ilegale care se fac de câțiva ani în România. Pe acei președinți de asociații și de federație, în ultima vreme, numai asta îi interesează, cărțile de rasă și berbecii de origine, nu-i mai interesează producția, calitatea ci doar să își facă ei cărțile”, a spus Ghiță Ciobanul, în cadrul primei conferințe de presă susținută, astăzi, luni – 6 mai, de către Asociația Profesională a Ciobanilor (APC).

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Cum se rezolvă carențele de fosfor și de zinc la porumb Funcţionarii greşesc, fermierii plătesc! Un agricultor are de plătit penalităţi şi dobânzi pentru o sumă ce i s-a virat din greșeală! A reușit să învingă seceta și așteaptă 7 tone pe hectar la orz!

  Ultimele știri

  Document intern: ȘEFUL APIA, ordin pentru TOATE SUBVENȚIILE fermierilor! Românul care a devenit cel mai bătrân om din lume este agronom și l-a avut mentor pe Gheorghe Ionescu Siseşti! BAYER AGRO ARENA 2020: Cum arată culturile din platforma de la SCDA Caracal? Vedeți MARȚI, 2 iunie, de la ora 11.00!

  Căutare în articole