• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Agroturism și gastronomie românească 2019, un eveniment dedicat revitalizării economice a satului românesc

    agrointeligenta.ro -

    Pe data de 6 iunie 2019, agenția TMT PR și Asociația My Transylvania organizează la Sibiu ediția II a evenimentului AGROTURISM ȘI GASTRONOMIE ROMÂNEASCĂ.

    Parte din programul SIBIU REGIUNE GASTRONOMICĂ EUROPEANĂ 2019, evenimentul include o componentă de CSR – revitalizarea economică a satului românesc prin stimularea antreprenoriatului ce folosește drept resursă patrimoniul gastronomic tradițional. Obiectivul este de a (re)conecta mediul urban cu cel rural prin tradiție și experiență autentică.

    Programul evenimentului include CONFERINȚĂ cu experți naționali și internaționali, TUR GASTRONOMIC în muzeul Astra, EXPOZIȚIE de produse tradiționale și SPECTACOL CULINAR.

    Patru chefi cunoscuți susținători ai gastronomiei românești (Oana Coantă, Horia Șimon, Ioan Bebeșelea și Mara Elena Oană), vor răspunde provocării de a-l replica pe Brâncuși în farfurie, iar o serie de bloggeri culinari vor fi ambasadori ai proiectului.

    Timp de o zi, participanții la eveniment vor avea access la idei pentru afaceri de succes în satul românesc, soluții practice de promovare a produsului tradițional, întâlniri cu noi parteneri pentru dezvoltarea afacerii, dar și discuții 1-la-1 cu autorități din finanțare și legislație. Invitat special în cadrul conferinței este Klaus Ehrlich, Secretar General EuroGites, Federația Europeană a Turismului Rural.

    Evenimentul va fi transmis live online pe canalele grupului Agrointeligența, având astfel audiență largă și atenție media sporită.

    Prima ediție a evenimentului, organizată în 2018 la Cluj, a reunit peste 100 de participanți, 24 de vorbitori, 9 asociații și clustere reprezentative din domeniu, 9 parteneri din comunitatea din business locală și 12 producători în cadrul expoziției cu vânzare.

    Turismul rural reprezintă cca. 15 din capacitatea turistică europeană, fiind o nișă în continuă creștere, susținută și prin liniile de finanțare europeană din cadrul programelor de dezvoltare rurală. Totodată, România are un bogat patrimoniu gastronomic și cel mai mare număr de ferme din Europa: 3.6 milioane de ferme, dintre care 1,1% desfășoară deja activități în turism și procesare de produse, iar 71% au suprafețe mici, sub 3 hectare, fiind ideale pentru a oferi experiențe autentice prin agroturism. Adresăm antreprenorilor din mediul rural invitația de a redescoperi cu noi, pe 6 iunie la Sibiu, tradițiile culinare autohtone și modul cum pot fi acestea transformate în resursă economică locală“, declară Mirela Scarlat, fondator TMT PR.

    De 11 ani, prin evenimentele organizate în peste 100 de sate, susținem producătorii locali astfel încât să se dezvolte sustenabil. Succesul înseamnă ca activitatea de consum de produse locale să continue, ca producătorii să-și deschidă o pensiune sau să facă lunch box-uri pentru turiști, de exemplu. Indicatorul e dacă se mai întâmplă ceva după ce plecăm noi. (…) Pentru că oamenii, dacă nu-i ții de mână, nu continuă. Doar cam 20% dintre partenerii locali dezvoltă brunch-urile într-o formă de afacere”,  declară Cristian Cișmaru, co-fondator Asociația My Transylvania.

    Agenda detaliată și formularul de înregistrare la eveniment sunt disponibile pe www.conferinte.tmtpr.ro.

    Pentru oportunități de parteneriat, vă rugăm contactați office@tmtpr.ro.


    Te-ar mai putea interesa

    Ordin MADR: Terenurile care sunt scoase de la subvenția APIA Subvențiile care se achită fermierilor până la finalul anului Fermierii care pierd subvenția APIA de 42,47euro pe hectar

    Ultimele știri

    S-au emis derogările pentru tratamentele cu neonicotinoide la porumb și floarea-soarelui 2025 Plăți de 1,2 miliarde de euro în conturile fermierilor Casa Verde Fotovoltaice 2024. AFM a publicat lista oficială!