• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • APAN Agriculture dă lovitura cu combinele Rostselmash. Prețul unei mașini de recoltat, de la 90.000 de euro

    agrointeligenta.ro -

    Combinele Rostselmash fac parte, începând cu acest an, din portofoliul APAN Agriculture Equipments, companie care a devenit, astfel, unicul importator al acestor mașini agricole produse în Rusia. Combinele Rostselmash, împreună cu restul utilajelor comercializate de APAN, inclusiv tractoarele McCormick, au fost prezentate fermierilor la inaugurarea noului centru APAN, cel din Slobozia. La eveniment a participat și directorul de dezvoltare pe Europa al Rostselmash, Anton Malykhin, dar și Mihai Ignat, reprezentantul în România al contructorului din Rusia.

    Despre noul parteneriat, despre extinderea portofoliului de utilaje în zona de combine, Agrointeligența – AGROINTEL.RO a discutat cu Sorin Dobrotă, director executiv APAN Agriculture Equipments.

    APAN Agriculture Equipments a organizat un eveniment prilejuit de deschiderea noului centru integrat de servicii pentru utilaje agricole din Slobozia, cât și lansarea noului parteneriat cu Rostselmash, un producător din Rusia cu peste 90 de ani de tradiție în fabricarea combinelor de recoltat. (…) Gama de produse Rostselmash comercializate în Europa cuprinde un număr de 5 modele de combine, de la combine cu puteri între 175 CP până la 520 CP cu flux de recoltat convențional sau axial”, a declarat Sorin Dobrotă.

    Atracția evenimentului APAN a fost, așa cum era de așteptat, ”flota” de combine Rostselmash, mai ales cel mai nou model – combina RSM 161, dar și nava amiral, combina Torum. ”Ultimul model al producătorului din Rusia – combina RSM 161 este o combină echipată cu un motor Cummins. Mașina de recoltat vine cu marea noutate a sistemului de batere, brevetat de către Rostselmash și numit TETRA Proccesor – practic avem patru tobe, iar acest lucru aduce un avantaj în plus pentru că acest sistem oferă o calitate a produsului finit foarte bună, fără spargeri, fără pierderi, deci este o combină de top”, a declarat Sorin Dobrotă.

    Oficialii Rostselmash la evenimentul APAN: directorul de dezvoltare pe Europa al Rostselmash, Anton Malykhin, alături de Mihai Ignat, reprezentatul în România al constructorului de utilaje

    Prin APAN Agriculture Equipments, fermierii români pot achiziționa toate cele 5 tipuri de combine Rostselmash, începând cu RSM 161 și Torum, continuând cu Acros, Vector și Nova. Iar prețurile sunt, pentru toate aceste mașini de recoltat, foarte avantajoase în raport cu competitorii din piață la aceeași ”categorie”.

    Vorbim despre un raport calitate-preț care, în acest moment în piața din România, este cel mai bun. Combinele noastre pleacă de la prețuri de la 90.000 de euro și pot ajunge până la 210.000 de euro o combină cu flux axial. Este, zic eu, un preț foarte bun”, a subliniat reprezentantul Apan Agriculture Equipments.

    Cea mai accesibilă combină Rostselmash este combina Nova. ”Este o combină mică care poate fi echipată cu hedere de 4-5 metri și care are un motor Cummins de 175 CP. Ne ducem apoi în gamă cu combina Vector, unde deja trecem la motorizările în șase cilindri. Modelul Acros se adresează fermierilor care au peste 500 de hectare, iar după Acros, avem RSM161 și deja, odată cu acest model, trecem la fermierii mari. Și a avem combina Torum, combina cu flux axial, care este nava amiral a noastră, cu care ne mândrim, la fel cum o facem, de fapt, și cu RSM161”, a precizat, pentru Agrointeligența – AGROINTEL.RO, directorul executiv al APAN Agriculture Equipments.

    Inaugurarea noului centru APAN s-a bucurat de o prezență masivă din partea fermierilor

    Finanțare cu avans zero și prima rată în 2020

    Dealerul de echipamente agricole a luat în calcul nu doar nevoia fermierilor români de a avea acces la utilaje cu un preț bun, dar și nevoia lor de finanțare: ”Venim în sprijinul agricultorilor și cu soluții de finanțare, avem un parteneriat cu finanțatorul nostru principal – BNP Paribas și avem un produs ce pleacă cu un avans zero și cu rate începând cu anul 2020”.

    Servisare asigurată la cel mai înalt nivel

    Iar ca pachetul să fie complet, parteneriatul încheiat de APAN cu constructorul Rostselmash include și partea de servisare, un element important pe care fermierii îl au în vedere la achiziția unei combine noi. ”Întreaga noastră echipă a beneficiat de cursuri de formare la constructor. Odată cu lansarea produsului în România am desfășurat o campanie de service împreună cu specialiști de la producător, campanie în cadrul căreia am vizitat fiecare client posesor de combină Rostselmash, am cules feedback-uri, am făcut diagnoze gratuite, am făcut necesar de piese. Suntem pregătiți și teoretic și practic, aș putea spune că suntem super pregătiți pe partea de service. Avem în cele șase centre regionale echipe de service complete, deci suntem pregătiți de luptă, de campania de recoltat”, ne-a declarat Sorin Dobrotă, directorul executiv al APAN Agriculture Equipments.

    Combinele Rostselmash au venit să completeze portofoliul APAN Agriculture Equipments. ”Colaborarea noastră cea mai importantă și cea mai de succes, până în acest moment, o avem cu ARGO Tractors, producătorul tractoarelor McCormick. Prin brandurile pe care noi le avem în portofoliu am căutat să păstrăm un raport calitate-preț cât mai bun, dar și performanță. Numărul de unități vândute de când noi activăm în această piață spune totul. Am crescut cota de piață a brandului, aducând-o pe un loc important în România, și lucrăm în continuare la acest aspect. Practic, acest produs – combina ne lipsea din portofoliul nostru. (…) În afară de tractoare, de gama McCormick, și de combine, pot spune că noi acoperim întreaga gamă de utilaje. Cel mai important partener al nostru în gamă de implemente este brandul Quivogne, din Franța, un producător consacrat de utilaje de prelucrare a solului”, a vorbit Sorin Dobrotă despre portofoliul extins al APAN Agriculture Equipments, companie care include o echipă de 17 oameni de vânzări și 40 de tehnicieni service.

    APAN Agriculture Equipments face parte din grupul de firme APAN, dealer important pentru numeroase branduri auto, precum Dacia, Renault, Nissan, BMW, Audi, Volkswagen. APAN Agriculture Equipments a contribuit la dezvoltarea întregului grup APAN odată cu lansarea activității sale, în urmă cu aproape trei ani de zile. Cifra de afaceri a grupului APAN a atins anul trecut 72 de milioane de euro, iar la nivelul acestui an, ținta este de circa 90 de milioane de euro.


    Te-ar mai putea interesa

    Urături de Anul Nou în versuri. Tradiții de iarnă păstrate în satul românesc Subvenții APIA 2025. Data la care se reiau plățile către fermieri după Anul Nou Mesaje de Crăciun 2024: Cele mai frumoase urări și felicitări de Sărbători

    Ultimele știri

    Cercetătorii au dezvoltat un sistem pentru cultivarea legumelor pe Marte ”Ordonanța trenuleț” îi lovește în plin pe apicultori. Decizia Guvernului! Legea arendei a fost sesizată la Curtea Constituțională de către Avocatul Poporului