• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • OIERII, SUPĂRAȚI-FOC PE O FIRMĂ CE LE-A PRELUAT MIEII: ”N-AM PRIMIT BANII, NE PLIMBĂ CU VORBA!”

  Ramona Dascălu Ramona Dascălu -

  Supărare mare pentru zeci de crescători de ovine din județul Cluj. Fermierii au predat mieii unei societăți care colectează animale pe care apoi le trimite la export. Firma, una care s-a dovedit serioasă în trecut, a întârziat cu banii, iar unii oieri spun că mai au de luat sume importante pentru mieii livrați acum un an.

  Supărați, crescătorii de ovine, peste 20 la număr, s-au prezentat astăzi la punctul de lucru din Răscruci al societății Seradria. Firma, care își are birourile centrale la București, le-a preluat mieii și apoi nu le-a achitat fermierilor toate sumele cuvenite.

  ”Noi am dat mieii în mai anul trecut și chiar și acum mai avem de luam bani pe ei. Ne-au mai dat sume mai mici, câte 5.000 de lei, dar foarte greu. Mereu ne plimbă cu vorba și nu numai pe noi, ci și pe alți oieri. De asta ne-am decis astăzi să mergem să discutăm problema, să le spunem că nu mai merge așa, că vrem să ajungem cu banii la zi”, ne-a declarat Lucreția Szentgyorgyi, cea care, alături de soțul său, crește ovine din rasa Țurcană în localitatea Jucu de Jos.

  Agrointeligența – AGROINTEL.RO  a luat legătura cu conducerea societății Seradria, discutând cu directorul general Ion Șerban, reprezentantul care a și negociat contractele pentru mieii vânduți de clujeni. Din discuția avută am înțeles că Seradria face toate eforturile pentru ca oierii să își primească banii așa cum a fost înțelegerea.

  ”E adevărat (că mai sunt restanțe – n.r.). O să le plătim oamenilor. Tot timpul le-am plătit, dar acum avem o întârziere, să zic așa, mai mare și asta e situația. Dacă nici mie nu mi-a plătit clientul, ce pot să fac? Deja așteptăm banii de la client și cred că săptămâna viitoare ne închidem cu toată lumea, cam așa avem în grafic. Săptămâna viitoare spre sfârșit, eu cum primesc banii plătesc oamenilor, oamenii știu că plătesc”, a declarat pentru Agrointeligența –  AGROINTEL.RO directorul general al Seradria.

  Reprezentantul companiei a precizat că în acest moment nu se fac investiții în firmă, ci prioritatea este plata la zi a oierilor: ”Nu, nu se face nicio investiție. Deci, ei își vor primi banii de îndată ce vin de la client. Facem presiuni pe client ca să ne trimită diferența de bani pe care o are, pe marfa pe care le-am dat-o. Și eu aștept de luni de zile de la el. Banca clientului a întârziat plata pentru că băncile lucrează foarte greu în țara asta unde s-a dus marfa, și anume în Libia. Libia este o țară cu probleme, dacă noi rezolvăm o hârtie într-o zi, ei rezolvă acea hârtie într-o lună sau două, ritmul este foarte, foarte lent. Deci, banii sunt acolo, doar că trebuie să-i primim fizic, și atunci vom plăti toată marfa. Fiecare va primi exact ce trebuie, fără niciun leu diferență. Dar oamenii știu asta numai că s-a întâmplat întârzierea asta din cauza clientului”.

  Spusele directorului general ne-au fost confirmate și de către oieri cărora, în cadrul discuțiilor avute astăzi la centrul Seradria, au fost asigurați că își vor primi sumele restante. Crescătorii spun că în zonă ar fi vreo 40 de fermieri ce au bani de recuperat și că sumele negociate pentru miei au fost între 7,5 și 6 lei pe kilogram.

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Cum se rezolvă carențele de fosfor și de zinc la porumb Funcţionarii greşesc, fermierii plătesc! Un agricultor are de plătit penalităţi şi dobânzi pentru o sumă ce i s-a virat din greșeală! A reușit să învingă seceta și așteaptă 7 tone pe hectar la orz!

  Ultimele știri

  Document intern: ȘEFUL APIA, ordin pentru TOATE SUBVENȚIILE fermierilor! Românul care a devenit cel mai bătrân om din lume este agronom și l-a avut mentor pe Gheorghe Ionescu Siseşti! BAYER AGRO ARENA 2020: Cum arată culturile din platforma de la SCDA Caracal? Vedeți MARȚI, 2 iunie, de la ora 11.00!

  Căutare în articole