• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Insecticidul CORAGEN® – Obții mai mult decât protecție pentru culturile tale!

  agrointeligenta.ro -

  Dăunatorii culturilor agricole au provocat dintotdeauna pagube importante fermierilor, mai ales la culturile speciale (legume, pomi fructiferi, viță de vie) care pot fi distruse aproape în totalitate de către dăunătorii specifici dacă nu sunt combătuți. În piata de produse pentru protecția plantelor regăsim o paletă largă de insecticide, dar pentru anumiți dăunători care sunt mai dificil de combătut, acestea nu mai sunt eficiente. Un insecticid revoluționar este comercializat de compania FMC România – este vorba despre Coragen®. Ce îl face atât de special? În primul rând, modul de acțiune. Dacă majoritatea insecticidelor acționează asupra sistemului nervos al dăunătorilor și/sau asupra chitinei, Coragen® acționează asupra sistemului muscular. Imediat după contactul cu acest produs, dăunătorii nu se mai pot hrăni, Coragen® stimulând eliberarea ionilor de Ca++ din depozitele interne ale mușchilor netezi și striați ai insectei, fapt ce determină paralizia mușchilor, controlul defectuos al mișcărilor, letargie generală și, în final moartea dăunătorului. Acest mod de acțiune unic diferă de toate celelalte insecticide și face din insecticidul Coragen® un partener excelent în programele de combaterea rezistenței dăunătorilor (IRM).

  Coragen® combate dăunătorii în toate stadiile de dezvoltare ale acestuia: oua, larve și adulți, iar moartea dăunătorilor survine într-un interval de 24-60 de ore după contactul cu acesta. Larvele afectate regurgitează și pot rămâne lipite de frunze una sau mai multe zile, fără însă a produce pagube.

  Doza/ha a insecticidului Coragen® recomandată de FMC România este un alt atu al produsului. Cea mai mică doză este la cartof, de 50 de mililitri pe hectar. La măr și viță de vie se pot aplica de la 150 până la 175 de ml/ha, în timp ce la porumb sunt suficienți 125 de mililitri pe hectar. Tomatele, caisul, piersicul, nectarinul, vinetele, morcovul și țelina au nevoie de 175 de mililitri de Coragen® pe hectar pentru a scăpa de dăunători.

  Printre dăunătorii combătuți de Coragen® se numără: Gândacul de Colorado – Leptinotarsa decemlineata, Viermele merelor – Cydia pomonella, Omida marmorată a merelor – Phyllonorychter blancardella, Minierul circular al merelor – Leucoptera scitella, Viermele prunelor – Cydia funebrana, Molia tomatelor – Tuta absoluta, Omida fructificațiilor – Helicoverpa armigera, Sfredelitorul porumbului – Ostrinia nubilalis, Molia pielitei fructelor – Adoxophyes orana și Molia viței de vie – Lobesia botrana.

  Coragen® oferă o protecție a culturii de până la 21 de zile si este rezistent la spălare. După două ore de la aplicare nu mai este spălat de către ploaie dacă soluţia de stropit s-a uscat.

  Fermierii pot aplica Coragen® și atunci când temperaturile sunt mari si alte insecticide nu mai sunt eficiente. Astfel, aplicarea la 33-34 de grade este optimă pentru a avea rezultate excelente.

  Așa cum au aflat fermierii care au folosit acest insecticid, Coragen® este prietenos cu entomofauna utilă, protejând polenizatorii de care plantele au mare nevoie. Are un profil toxicologic și ecotoxicologic favorabil și este sigur pentru om și pentru mediul înconjurător. Coragen® este compatibil cu majoritatea produselor de protecție a plantelor.

  FMC Corporation este o companie de cercetare și dezvoltare în agricultură, ce asigură soluții inovatoare fermierilor din întreaga lume. Cu un portofoliu complex de produse și solutii de protecție și nutriție a plantelor, reprezintă un partener important al fermierilor la nivel global.

  În România compania și-a asigurat o prezență solidă printr-o echipă de profesioniști și un portofoliu de top. Specialiștii companiei sunt la dispoziția utilizatorilor de produse FMC pentru consultanță și suport tehnic în teritoriu. Apelaţi cu înredere la sfaturile reprezentanţilor companiei sau consultaţi pagina de internet www.fmcagro.ro.

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Calendarul APIA pentru plata subvențiilor în luna august! Subvenție APIA virată ASTĂZI! Adrian Oros: 10.951 de fermieri cu banii în conturi! De ce fermierii afectați de secetă nu își pot amâna ratele! Explicația ministrului Adrian Oros!

  Ultimele știri

  Furie în legumicultură! Fermierii cer MADR să achite 3.000 euro la Tomata, așa cum s-a aprobat inițial programul! Ghiță Ciobanul: De ieri sunt președintele Asociației Profesionale a Ciobanilor prin decizia membrilor fondatori! După Dan Petrescu, şi oierul Ioan Suciu și-a anunțat candidatura la Primărie!

  Căutare în articole