• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Subvenția pentru tinerii angajați în fermă: condiții, acte necesare, unde se depun cererile

  agrointeligenta.ro -

  Subvenție pentru angajarea tinerilor în ferme, în agricultură – lege în vigoare! După ce a fost aprobată în ședință de Guvern, legea care urmează să ajute angajatorii din agricultură, mai exact fermierii care cooptează în exploatațiile proprii tineri, a fost publicată în Monitorul Oficial împreună cu normele de aplicare. Acestea prevăd concret cine, unde și cum se cere sprijinul financiar de maxim 1.000 de lei/lună. Agrointeligența – AGROINTEL.RO vă spune care sunt condițiile obligatorii, actele necesare, dar și unde se depun cererile pentru acest sprijin de la bugetul de stat.

  Hotărârea de Guvern privind aprobarea Programului pentru stimularea angajării tinerilor în sectoarele agricultură, acvacultură și industria alimentară a apărut joi 30 mai, în Monitorul Oficial și se aplică deja, înscrierile fiind posibile până la 31 decembrie 2020. Valoarea Programului corespunzătoare anului 2019 este de 30.000 lei în limita sumelor aprobate Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale cu această destinație. Agrointeligența-AGROINTEL.RO vă spune tot ce trebuie să știți despre acest program, fie că sunteți angajator sau viitor angajat.

  CITIȚI ȘI: SPRIJIN PENTRU FERMIERI: 1.000 LEI/LUNĂ pentru FIECARE ANGAJAT TÂNĂR!

  Condiții pentru subvenția la angajarea tinerilor

  Pentru a putea primi bani în program pentru angajarea tinerilor, firmele și PFA-urile vor trebui să îndeplinească, în mod cumulativ, următoarele condiții:

  – să fie înregistrate conform legislației în vigoare;
  – să desfășoare activități în agricultură, acvacultură și/sau industria alimentară (dovada se va face cu documentul de înființare);
  – să nu fie executate silit, să nu fie în reorganizare judiciară, faliment, închidere operațională, dizolvare, lichidare sau administrare specială,
  – să nu aibă activitatea suspendată;
  – să nu aibă datorii la stat;
  – să păstreze numărul locurilor de muncă existente la momentul accesării programului și locurile de muncă create prin program.

  CITIȚI ȘI: S-A VOTAT! Subvenții între 500 și 1.000 de lei și SCUTIRE DE IMPOZIT pentru ANGAJAREA TINERILOR până în 40 DE ANI ÎN AGRICULTURĂ!

  Actele necesare pentru subvenția la angajarea tinerilor în agricultură

  Firmele interesate să obțină subvenția lunară pentru tinerii angajați trebuie prezinte la Direcțiile Agricole din zona sediului lor un dosar cu următoarele acte:

  – actul de identitate al reprezentantului legal, în copie;
  – certificatul constatator detaliat al angajatorului fermier emis de Oficiul Național al Registrului Comerțului (ONRC) și valabil la data depunerii, din care să rezulte criteriile de eligibilitate prevăzute de art. 3 alin. (2) lit. a-c) din Lege, în formă letrică sau electronică de la ONRC, în original;
  – certificatul de atestare fiscală eliberat de organele fiscale competente ale autorității administrației publice locale, din care să rezulte că nu înregistrează obligații fiscale restante la bugetul local, pentru sediul social/profesional, filiale, cu mențiunea „eliberat pentru a beneficia de Legea nr. 336/2018”, în original;
  – certificatul de atestare fiscală emis de organul fiscal din cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală, emis potrivit prevederilor legale privind îndeplinirea obligațiilor exigibile de plată a impozitelor, taxelor și datoriilor la bugetul general consolidat pentru sediul social/profesional, filiale, cu mențiunea „eliberat pentru a beneficia de Legea nr. 336/2018”, în original;
  – documentul eliberat de unitatea bancară/trezorerie, care dovedește existența unui cont activ bancă/trezorerie, în original;
  – extras din registrul general de evidență a salariaților din care să rezulte perioada contractelor individuale de muncă, precum și durata muncii;
  – declarația pe propria răspundere a angajatorului fermier.

  Depunerea documentelor se face la direcții, de către angajatorul fermier sau de către o altă persoană împuternicită de acesta. Mai mult, angajatorul trebuie să depună lunar la Diecția Agricolă până la data de 15 a lunii curente pentru luna anterioară, un extras din Revisal și statul de plată pentru salariații pentru care se dau bani. Dovedind astfel că salariații sunt păstrați, direcțiile pot aproba, de la lună la lună, plata subvențiilor către angajatorii fermieri. Nerespectarea acestor prevederi atrage respingerea plății reprezentând sprijin financiar lunar.

  Se consideră sprijin necuvenit sumele încasate prin înscrierea sau atestarea de către angajatorii fermieri a unor date ori situații nereale pe documentele aferente sprijinului financiar lunar sau încălcarea cu intenție/culpă a prevederilor hotărârii de Guvern.

  Atenție! În situația în care intervine încetarea contractului individual de muncă potrivit art. 55 din Legea nr. 53/2003 – Codul muncii, republicată, cu modificările și completările ulterioare, pe parcursul derulării Programului, sprijinul financiar lunar potrivit Programului nu se mai acordă.

  Ce condiții trebuie să îndeplinească tinerii de până în 40 de ani

  Tinerii interesați de program trebuie să depună la Direcțiile Agricole următoarele documente:
  – o copie a actului de identitate;
  – documente justificative (acolo unde este cazul) pentru dovedirea absolvirii studiilor de specialitate în domeniul agricol, al acvaculturii și/sau industriei alimentare, precum și certificate de calificare cu recunoaștere națională pentru dovedirea absolvirii cursurilor de formare profesională în domeniul agricol, al acvaculturii și/sau industriei alimentare;
  – o declarație pe propria răspundere a salariatului pentru care se cer bani.

  Reamintim că statul va acorda lunar bani, timp de 12 luni, pentru firmele și PFA-urile fermieri care angajează minimum doi tineri pentru cel puțin un an, care să fie în vârstă de cel mult 40 de ani. Astfel, pentru fiecare persoană angajată, solicitantul va fi scutit de plata impozitului pe venit și va primi lunar:


  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Timafeed Boost în nutriția vacilor, la USAMV Cluj-Napoca: Creștere cu 3 litri/zi la lapte și spor de 77 kg la tăurașii de îngrășare George Cățean, MADR: ”Regretele mele sincere celor care s-ar putea simți cumva lezați” Instalarea tinerilor fermieri 2021. Sprijin majorat la 70.000 de euro pe fermă în acest an!

  Ultimele știri

  Prețul petrolului – cel mai înalt nivel din ultimele 13 luni. Efectele nu vor întârzia să apară! Cum îi asigura Adrian Oros pe fermieri că vor primi despăgubirile de secetă! – VIDEO Bugetul MADR – adoptat în Comisii: 1,2 miliarde de lei pentru subvenții și ajutoare de minimis!