Ştiri agricoleUtilaje și tehnologii

FERMIER DISPERAT: “ÎȘI MAI REVINE PORUMBUL?”

Foto: Facebook.com - Victor Vik (Grupul Agriculturaromaneasca)

Cultură de porumb pusă la pământ de piatră! Un fermier din județul Botoșani a postat pe Facebook mai multe imagini cu cultura sa de porumb bătută de grindină. Tânărul a cerut părerea altor colegi dacă lanul de prășitoare mai poate fi salvat având în vedere gradul său de afectare.

După postarea imaginilor, colegii fermieri au intervenit rapid, o parte dintre ei cu sfaturi privind tratamente salvatoare, alții mai rezervați privind șansele culturii de a mai face producție.

Cei mai mulți fermieri l-au încurajat pe tânărul din Botoșani. “Dacă nu este retezat, își revine cu siguranță”, i-a transmis Gabriel Nicola Benu. “Da, porumbul se reface și este o vorbă – porumbul bătut de piatră dă producție bună”, este mesajul Mădălinei Istrate Nicolescu.

De asemenea, alți fermieri îi oferă agricultorului care se află în impas și diferite soluții:  “Își revine colegu! Dacă vrei sa îl ajuți un pic, când poți intră pe tarla, aplică un foliar”, este îndemnul lui Florin Ionicescu. 

“În 2-3 zile mergi și vezi ce nu mai are vârf de creștere, apoi calculezi densitatea și decizi. Fungicid și foliar daca-l păstrezi, la mine e mai rău”, a scris și fermierul Bogdan Soare. 

Chiar dacă marea majoritate a cometariilor au fost menite să îi dea speranță fermierului, au fost și colegi mai puțini încrezători: “Nu își mai revine, am pățit și eu”, susține Alexandru Diaconu, în timp ce unii sunt de părere că își va reveni doar o parte din cultură: “Da, dar nu tot”, potrivit lui Iulian Ciudin.

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!