Ştiri agricole

MINISTRUL DAEA, UMILINȚĂ pentru ECHIPA SA! SOȚIA ÎN PRIMUL RÂND, SECRETARII DE STAT PE ULTIMUL!

VEZI GALERIA | 5 POZE

Agrointeligența – AGROINTEL.RO a anunțat ieri, în exclusivitate, că mandatul de ministru al lui Petre Daea va fi analizat în cadrul PSD. Ministrul preferat al lui Liviu Dragnea s-a îndepărtat de problemele fermierilor, ocupându-se să îi facă imagine fostului președinte PSD, și, mai mult, a ajuns să își pună Ministerul Agriculturii ”pe familie”, după cum au dezvăluit jurnaliștii de la stiripesurse.ro.

Nelipsită de la evenimentele oficiale, soția ministrului Daea a ajuns să ocupe locurile ce, în mod normal, erau atribuite celor care îndeplinesc funcțiile executive din Ministerul Agriculturii. Camelia Luchian Daea, directorul general la resurse umane în cadrul Agenției de Plăți și Intervenții în Agricultură, cu 20 de ani mai tânără decât Daea, îl însoțește, în ultima perioadă, în toate deplasările externe,.

Sursele contactate de stiripesurse au precizat că doamnei Daea îi place să i se spună ”doamna ministru”. Camelia Luchian Daea este nelipsită în toate deplasările din străinătate ale ministrului, acesta fiind un motiv de disperare al angajaților MADR. Aceștia au probleme în a mai justifica prezența ”doamnei ministru” de fiecare dată când Daea pleacă în străinătate.

Și asta nu este tot! Camelia Luchian Daea este nelipsită de la ședințele zilnice cu staff-ul MADR. Luni și marți, familia Daea a fost la Întâlnirea Informală a Miniștrilor Agricultorii din țările UE, dar și cu comisarul european pentru agricultură și dezvoltare rurală, Phil Hogan, plus alți demnitari ai Comisiei Europene. Daea a prezentat-o pe soția sa tuturor miniștrilor de agricultură din UE, dar și comisarului Hogan, căruia i-a spus că ea este ”viitorul agriculturii românești”.

Sursele din minister, care au participat la discuție, au surprins și replica interesantă a comisarului Hogan: ”ce soție tânără aveți, domnule ministru!”. Pentru cine nu știe, între Petre și Camelia Daea este o diferență de 20 de ani.

Foto: stiripesurse.ro

Nemulțumirile celor din minister au culminat marți, când secretarii de stat au fost umiliți chiar la întâlnirea cu liderii din UE. În locul lor, a fost așezată ”doamna ministru”, iar demnitarii MADR au fost mutați, ocupând locurile de pe ultimul rând din spatele ministrului Daea. Sursele ne-au spus că până și unii miniștri ai agriculturii din țările UE au fost consternați de așezarea din sală. Însă, nu e prima data când Daea recurge la astfel de măsuri. În urmă cu câteva săptămâni, ministrul Agriculturii a mutat intenționat un secretar de stat așezat lângă el pentru a îi face loc “doamnei ministru”, în cadrul unei ședințe a Consiliului UE la Bruxelles.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!