• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • SUBVENȚII ANIMALE: ANUNȚUL APIA pentru CRESCĂTORII CARE AU CERUT BANI PE 2019!

  agrointeligenta.ro -

  Crescători de animale, aveți mare grijă la aceste termene pentru subvenții care vă pot lăsa fără banii de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Potrivit condițiilor obligatorii pentru subvenții anunțate de APIA pe pegina proprie, fermierii care au depus cereri de plată în Campania 2019, atât pentru Ajutorul Național Tranzitoriu (ANT) cât și pentru Sprijinul Cuplat Zootehnic (SCZ), trebuie să mențină în exploatații animalele pentru care se cer subvenții!

  Agrointeligența-AGROINTEL.RO vă spune care este termenul obligatoriu până la care trebuie să păstrați efectivele înscrise pentru subvenții în exploatații.

  Ajutorul Național Tranzitoriu (ANT) – se plătește din Bugetul național (BN) prin bugetul MADR în limita prevederilor bugetare aprobate anual, acordat fermierilor crescători de animale din speciile bovine, ovine/caprine

  OVINE: – efectivul 50 de capete de femele ovine/25 de capete de femele caprine care au împlinit vârsta de minimum un an la data de 31 martie a anului în care se depune cererea unică de plată trebuie să fie menţinut în exploataţia/ exploataţiile cu cod ANSVSA menţionate în cerere pe perioada de reţinere de 100 de zile de la data-limită de depunere fără penalizări (16 mai 2019 – 23 august 2019 inclusiv). De precizat că sunt eligibile la plată inclusiv femelele de ovine şi/sau femelele de caprine care până la finalul perioadei de reținere (de 100 de zile) au intrat, respectiv au ieşit în/din exploataţiile cu cod ANSVSA deţinute de acelaşi beneficiar sau în exploataţiile asociaţiilor/ cooperativelor/ grupurilor de producători în care au fost transferate temporar pentru păşunat.

  SPRIJIN CUPLAT ZOOTEHNIC (SCZ) – Subvenția se plătește din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA)

  BIVOLIȚE DE LAPTE: – efectivul de bivolițele de lapte solicitate pentru SCZ trebuie menținut până la data de 15 noiembrie 2019 inclusiv (finalul perioadei de reținere), în exploatația/exploatațiile cu cod ANSVSA din cerere și/sau în exploatațiile cu cod ANSVSA deținute de solicitant și/sau în exploatațiile asociaţiilor/cooperativelor/grupurilor de producători în care animalele au fost transferate temporar pentru păşunat;

  OVINE: – animalele pentru care se solicită SCZ ovine femele şi/sau berbeci, trebuie să fie menţinute/menţinuţi până la data de 23 august 2019 inclusiv (finalul perioadei de reținere), în exploataţia/exploataţiile cu cod ANSVSA menţionată/menţionate în cerere și/sau în exploatațiile cu cod ANSVSA deținute de solicitant și/sau în exploatațiile asociaţiilor/cooperativelor/grupurilor de producători în care animalele au fost transferate temporar pentru păşunat. Atenție! Un alt termen important este cel de 2 Septembrie 2019. Aceasta este data până la care berbecii pentru care se solicită SCZ trebuie să fie înscriși în registrul genealogic al rasei, secțiunea principală. De asemenea, și efectivul de femele ovine înscrise/înregistrate în registrul genealogic al rasei, secțiunea principală sau suplimentară, pentru care se acordă SCZ, respectă raportul de sexe de minimum un berbec înscris în registrul genealogic al aceleiași rase, secțiunea principală, la 35 de femele ovine (condiţia de eligibilitate trebuie să fie îndeplinită până la data de 2 septembrie 2019 inclusiv);

  TAURINE CARNE: animalele solicitate la plată pentru categoria vaci din rase de carne și vaci metise cu rase de carne trebuie menţinute până la data de 15 noiembrie inclusiv (finalul perioadei de reținere) în exploatația/exploatațiile cu cod ANSVSA din cerere și/sau în exploatațiile cu cod ANSVSA deținute de solicitant și/sau în exploatațiile asociaţiilor/cooperativelor//grupurilor de producători în care animalele au fost transferate temporar pentru păşunat;

  VACI DE LAPTE: animalele solicitate pentru SCZ-VL sunt menținute în exploatație până la data de 15 noiembrie inclusiv (finalul perioadei de reținere) în exploatația/exploatațiile cu cod ANSVSA din cerere și/sau în exploatațiile cu cod ANSVSA deținute de solicitant și/sau în exploatațiile  asociaţiilor/cooperativelor/grupurilor de producători în care animalele au fost transferate temporar pentru păşunat.

  Important! După perioadele menționate animalele pot fi vândute conform legislației în vigoare fără ca plata subvenției să fie afectată în anul de cerere respectiv.

  Vă reamintim care sunt cuantumurile stabilite pentru anul 2018 pentru toate schemele pentru sectorul zootehnic:

  Sprijin cuplat ovine/caprine: 15,9737 euro/animal;
  Sprijinul cuplat vaci de lapte: 340,9081 euro/animal;
  Sprijinul cuplat vaci de carne: 291,4906 euro/animal;
  Sprijinul cuplat bivolițe: 160,8187 euro/animal.

  ANT 7 – Ajutor Naţional Tranzitoriu – Schema decuplată de producţie, specia bovine – sector lapte: 16,5777 euro/tonă;
  ANT 8 – Ajutor Naţional Tranzitoriu – Schema decuplată de producţie, specia bovine – sector carne: 76,0774 euro/cap;
  ANT 9 – Ajutor Naţional Tranzitoriu – Schema cuplată de producţie, speciile ovine/caprine: 4,8503 euro/cap.

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Bulgaria a cerut menținerea ANT cu 2018 ca nou an de referință pentru plata subvențiilor! În lucru! Fond mutual public-privat: procent din subvenții pentru a interveni în caz de catastrofe! Plată parțială la despăgubirile de secetă! Fermierii încasează 82% din cuantumurile pe hectar anunțate oficial!

  Ultimele știri

  George Scarlat, MADR: Fermierii sunt penalizați de traderi cu 15-30 de euro pe tonă! Soluțiile Ecofol pentru un randamentul maxim al culturii de rapiță OUG privind starea de calamitate a intrat pe listă suplimentară la ședința de Guvern!

  Căutare în articole