Creșterea albinelorŞtiri agricole

Autocamion cu peste 130 de milioane de albine, răsturnat pe șosea

Autocamion plin cu albine, rasturnat

Un autocamion încărcat cu circa 133 de milioane de albine s-a răsturnat, ieri, luni – 10 iunie, pe o şosea din statul american Montana. Roiurile de insecte care s-au răspândit la faţa locului au îngreunat activitatea echipelor de intervenţie.

Autocamionul care transporta peste 40.000 de kilograme de albine s-a răsturnat pe o stradă din Bozeman, Montana, în timpul deplasării către North Dakota din California, scrie New York Post. 

Un adjunct din cadrul departamentului de pompieri a declarat că prezenţa unui număr atât de mare de albine a provocat confuzie în rândul echipelor de intervenţie.

”Trebuia să stabilizăm camionul pentru că se afla pe o parte şi din el se scurgea combustibil”, a declarat Brian Nickolay. ”Am luat toate măsurile de precauţie pentru a asigura siguranţa membrilor noştri (…) şi pentru a reduce riscul de a fi înţepaţi”, a adăugat reprezentantul departamentului de pompieri.

Un apicultor a declarat postului citat că 40.000 de kilograme de albine reprezintă echivalentul a circa 133 de milioane de albine.

Din fericire, cei doi bărbaţi care se aflau în autocamion nu au fost răniţi.

Până la această oră nu se știe dacă s-a reușit recuperarea albinelor.

 

 

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!