Ştiri agricole

FENOMEN PERICULOS DIN CAUZA PLOILOR: ”CULTURILE SUNT SUFOCATE!”

Din cauza vremii ploioase de afară, agricultorii români se confruntă cu o situație dificilă în acest început de vară. Potrivit directorul executiv adjunct al Direcţiei pentru Agricultură Județeană Caraș-Severin, Pavel Nefir, plantele de cultură din câmp sunt sufocate de sutele de buruieni care le înconjoară. Marea problemă este că din cauza ploilor care nu se mai opresc, fermierii nu pot intra în câmp să prășească sau să erbicideze pentru a stopa creșterea buruienilor.

Pe un metru pătrat în câmp se află 7 plante de cultură și până la 500 de buruieni

Situația din câmp nu este deloc una bună. Pe lângă porumb și floarea-soarelui, și legumele și furajele sunt afectate de acest fenomen de îmburuienare cauzat de cantitatea mare de precipitații căzută în ultimul timp.

“La un metru pătrat se află între 4 și 7 plante de cultură cum ar fi porumbul sau floarea soarelui, însămânțate pe suprafețe mari și în mare parte răsărite deja, dar și între 200 și 500 de buruieni în diferite stagii de dezvoltare, de la germinare și până la buruieni răsărite. Și cum buruienile cresc mai ușor decât plantele de cultură și cum nu se poate prăși sau erbicida din cauza vremii, este foarte greu ca porumbul sau floarea soarelui să poată face față, în timp scurt, îmburuienării. Sunt afectate deopotrivă, pe lângă aceste două mari culturi, și legumele din câmp, furajele, practic toate culturile sunt în suferință”, a declarat directorul executiv adjunct al Direcţiei pentru Agricultură Județeană Caraș-Severin, Pavel Nefir, pentru radioresita.ro. 

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!