• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • PLOI CARE AJUTĂ SAU CARE ÎNCURCĂ? JEAN IONESCU, CORTEVA: ”EU CRED ÎNTR-UN AN AGRICOL BUN!”

    agrointeligenta.ro -

    O primăvară cu multe ploi și cu temperaturi mai scăzute decât media ultimilor ani. Sunt factorii care au condus la apariția în ferme a unor probleme noi: presiune mare de boli, îmburuienare neobișnuit de puternică și ferestre puține pentru aplicarea în condiții optime a tratamentelor agricole. În acest context, agricultorii au nevoie de produse de calitate care, odată aplicate, să aibă eficiență maximă într-un timp scurt. Acestea sunt soluțiile pe care fermierii le au la dispoziție din partea companiei Corteva Agriscience, la pachet cu sfaturile tehnice privind când, cum și mai ales ce să aplice la culturile agricole.

    În ciuda faptului că majoritatea fermierilor se află în fața unor situații pe care cu greu le pot controla din cauza condițiilor meteo, Jean Ionescu, Country Leader Corteva pentru România și Republica Moldova, analizează obiectiv situația din câmp. Cu excepțiile culturilor afectate de fenomenele extreme, precum grindina, starea câmpurilor se menține una bună.

    România este într-un an agricol destul de dificil, cu o primavară foarte ploioasă și rece. Sunt multe multe probleme în culturile agricole, multe lucruri pe care fermierul nu le poate controla în acest moment, dar la cum arată câmpul României, cred într-un an agricol bun, cu o producție bună la păioase. Din păcate, la rapiță, o suprafață foarte mică și productivitatea nu are cum să fie la un nivel satisfăcător. (…) Cred mult în prășitoare, porumb și floarea-soarelui. Porumbul, pentru mine, agronomic vorbind, este cultura care promite cel mai mult în acest moment și e cultura în care personal văd un viitor de demand, cerere, mai mare de la fermieri. E clar că odată cu creșterea suprafețelor irigate, porumbul va fi cultura care câștiga. Va avea un raport foarte bun preț de comercializare a cerealelor cu producția obținută.„, a apreciat Jean Ionescu.

    Tocmai într-un an cu multe provocări, parteneriatul pe partea de inputuri este cel care face diferența. Iar colaborarea solidă i-a ajutat pe fermieri să obțină rezultate de care să fie mândri, iar când participă la evenimentele cu loturi demonstrative își pot face o proprie evaluare a situației din fermă. ”Am avut în câmp femieri care ne-au spus: la mine porumbul arată mai bine, la mine floarea-soarelui arată mai bine. Așa cum se vede și noi, aici la platforma de la Furculești avem o cultură extraordinară. Alți fermieri ne-au spus că la ei în câmpul cu grâu nu au Veronica pentru că au aplicat același Pixxaro. Deci am putea spune că ne-am atins scopul: fermierii folosesc produsele noastre, sunt mulțumiți de ele, sunt conștienți de aportul lor în succesul culturilor”, a subliniat și Maria Cîrjă, director de marketing Corteva Agriscience.

    Priceperea fermierilor români care reușesc să își personalizeze și să aplice cu succes tehnologiile recomandate de Corteva l-a impresionat și pe  unul dintre reprezentanții din managementul global al companiei. Jean Philippe Riffat – Commercial Unit Leader Corteva Eastern Europe, a participat recent la platforma de Furculești, județul Teleorman și a rămas surprins de implicarea fermierilor, de nivelul ridicat al discuțiilor tehnice. ”Am fost impresionat de profesionismul fermierilor care au venit aici, oamenii au ajuns aici în ciuda vremii. A fost interesant, pentru că le-am trimis poze unor prieteni și unii sunt în Franța. Au văzut fotografiile și au spus că e incredibil ce se întâmplă aici, dinamica evenimentului. Potențialul de aici este uriaș, totul este foarte bine organizat. A fost un eveniment superb. Cred ca lumea a plecat mulțumită de aici”, ne-a mărturisit la finele evenimentului Jean Philippe Riffat – Commercial Unit Leader Corteva Eastern Europe. Iar în opinia lui Riffat, un mare aport în relația bună dintre fermieri și Corteva îl are portofoliul echilibrat ce oferă agricultorilor soluția de care au nevoie, la momentul la care aceasta trebuie aplicată: ”Corteva are un portofoliu echilibrat. Jumătate din afacere este în semințe, jumătate în partea de protecție a plantelor. Dezvoltăm și platforme digitale, pentru a aduce și mai multe soluții fermierilor. Este o sinergie a tuturor elementelor din agricultură. Un exemplu este tratamentul de semințe. Iei o soluție chimică și o aplici pe semințe. Asta înseamnă să poți înțelege ce înseamnă o sămânță și produsul chimic și să faci un efort pentru a avea cea mai bună tehnologie”.

    Începând de la 1 iunie, Corteva Agriscience a intrat într-o nouă etapă devenind o companie complet independentă și listată ca atare și pe bursă. Un brand evaluat la peste 100 de miliarde de dolari și care continuă să câștige fermieri noi prin prisma tehnologiilor cu care inovează.

    Nimic nu ar fi posibil fără investiții uriașe în partea de cercetare și totul are la sfârșitul zilei un mesaj simplu pe care Corteva îl transmite partenerilor de afaceri, respectiv fermieri, parteneri de distribuție: Bazați-vă pe produsele viitorului! Corteva Agriscience va oferi în piața mondială produse care ne vor diferenția semnificativ față de alte companii și cu certitudine trebuie să fim în continuare una din cele mai importante alegeri ale dumneavoastră pentru viitor”, este mesajul lui Jean Ionescu pentru fermierii care încă nu colaborează cu Corteva Agriscience.

    Pentru cei care cunosc deja produsele din portofoliu, avantajele rămân și sunt multiplicate: ”Fermierul va beneficia în pachetele comerciale pe care Corteva le va oferi de soluții integrate, respectiv semințe de cea mai înaltă generație și soluție de protecție a plantelor. E lucrul la care lucrăm în perioada următoare și în momentul când definitiva vom acționa din punct de vedere comercial, vom informa piața”.


    Te-ar mai putea interesa

    30 septembrie – termen limită la APIA pentru subvenția de 60 euro/ha Permisele pentru tractoare – lege nouă. A apărut un nou tip de permis pentru tractoriști Șef APIA: După 18 ani de când se dau subvenții, proprietarii de terenuri își mai atribuie încă banii!

    Ultimele știri

    Peste 4.000 de ferme afectate de inundații. Apele au ucis 2.000 de oi și capre, 67 de vaci și și 6.286 de păsări Super producții cu Super U, de la Biochem, la porumbul de la Agro Fit Prod Traian, județul Tulcea Christophe Hansen din Luxemburg – noul comisar european pentru Agricultură