• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • ATENȚIE, VINE CANICULA! ZONELE CU DISCONFORT TERMIC RIDICAT ÎNCEPÂND DE ASTĂZI!

    agrointeligenta.ro -

    Vremea se schimbă radical începând de astăzi, fenomenul indicat de meteorologi fiind cel de caniculă. Cerul se menține variabil, cu înnorări şi pe arii restrânse ploi de scurtă durată, în vest şi nord-vest precum şi în zonele montane şi submontane aferente, iar în primele ore ale intervalului, cu o probabilitate mai mare şi în sud-est unde se vor semnala şi descărcări electrice, informează Administrația Națională de Meteorologie.

    Prognoza meteo pentru miercuri, 12 iunie

    Vremea va deveni cãlduroasă, iar disconfortul termic va creşte. Temperatura maximã va fi de 32…33 de grade, iar cea minimă de 16…18 grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări spre seară, dar probabilitatea pentru averse şi descărcări electrice va fi extrem de redusă. Vântul va sufla slab şi moderat.

    Prognoza meteo pentru joi, 13 iunie

    Vremea va deveni călduroasă în cea mai mare parte a țării, iar indicele de confort termic, temperatură-umezeală (ITU), va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități, pe arii restrânse în zonele de câmpie. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 27 și 34 de grade, iar cele minime se vor încadra între 11 și 23 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza și seara, în zonele de deal și de munte și pe arii restrânse în nord-vestul, nordul și centrul țării, unde vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 15…25 l/mp și izolat 30…35 l/mp. Astfel de fenomene se vor semnala și în restul teritoriului, dar pe spații mai mici.

    Prognoza meteo pentru vineri, 14 iunie

    Vremea se va menține călduroasă în cea mai mare parte a țării, iar disconfortul termic va fi în accentuare. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va depăși ușor pragul critic de 80 de unități, local în regiunile vestice, sudice și sud-estice și pe arii mai restrânse în restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 28 și 35 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 11 și 23 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, după-amiaza și seara, local în zonele de deal și de munte și pe arii restrânse în rest, cu o probabilitate mai ridicată în estul și sud-estul teritoriului, unde vor fi averse, descărcări electrice și izolat grindină. Vântul va avea unele intensificări în sud-estul țării, dar de scurtă durată și în timpul ploilor.

    Prognoza meteo pentru sâmbătă, 15 iunie

    Vremea va fi în continuare călduroasă, iar disconfortul termic accentuat. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 29 și 35 de grade, iar cele minime între 10 și 23 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, mai ales după-amiaza și seara, local la deal și la munte și pe arii restrânse în restul teritoriului, cu o probabilitate mai ridicată în regiunile sudice și sud-estice, unde vor fi averse, descărcări electrice și izolat grindină. Vântul va avea unele intensificări în sud-estul țării, dar de scurtă durată și în timpul ploilor.

    Prognoza meteo pentru duminică, 16 iunie

    Vremea va rămâne călduroasă în cea mai mare parte a țării, iar disconfortul termic accentuat. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, îndeosebi după-amiaza, când pe arii restrânse vor fi averse și descărcări electrice, cu precădere în zonele de deal și de munte. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sud-estul țării, dar de scurtă durată și în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 26 și 35 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 10 și 22 de grade.

    Tendințe pentru condițiile meteo în intervalul 16-19 iunie

    Vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a țării, cu disconfort termic ridicat. Gradul de instabilitate atmosferică va fi în creștere, îndeosebi spre sfârșitul intervalului.


    Te-ar mai putea interesa

    Furtuna Renata ajunge în România – sunt așteptate ploi, vijelii și temperaturi scăzute Bursa ploilor – cât a plouat până astăzi în fiecare județ Un tânăr întors din Olanda și-a făcut plantație de lalele. Grădina poate fi vizitată gratuit

    Ultimele știri

    Secretar de stat stat – anunț de ultimă oră despre plata ajutorului de 100 de euro la hectar Insecticidul Los Ovados 200 SE, acum autorizat pentru utilizare în cultura grâului! De ce nu investesc fermierii români mai mult în procesare