Ştiri agricole

Surse PSnews: Premierul Dăncilă vrea să scape de Petre Daea

Petre Daea, pe lista miniștrilor de care premierul Viorica Dăncilă vrea să scape din Guvern. Actualul șef de la Agricultură este unul dintre cele patru nume de ”dragniști” pe care Dăncilă nu îi mai vede în viitoarea formulă guvernamentală, arată surse din PSD citate de portalul PSnews.ro.

Surse politice au dezvăluit pentru PSnews.ro că premierul Viorica Dăncilă a tranșat problema restructurării Guvernului, astfel că 4 miniștri ar urma să fie înlocuiți în iulie, chiar după Congresul PSD din 29 iunie.

Astfel, Dăncilă a decis epurări cu adresă a tuturor ”dragniștilor” din Executiv: ministrul de Interne, Carmen Dan, ministrul Agriculturii, Petre Daea, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, și ministrul Educației, Ecaterina Andronescu.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, marţi seară, că Executivul îşi va continua programul de guvernare şi că o evaluare a modului de îndeplinire a acestuia va fi efectuată în luna iulie, după congresul PSD, tot atunci urmând să se decidă dacă este cazul unei remanieri.

„Se împlinesc şase luni în acest an. Voi face o evaluare pe fiecare minister, în parte. În funcţie de obiectivele îndeplinite din programul de guvernare, putem vorbi de remanierea unui ministru sau nu. Eu nu cred că remanierea se poate face vorbind de oameni. (…) Cred că dincolo de oameni trebuie să evaluăm munca lor, implicarea lor şi ceea ce au realizat, ca să putem vorbi despre o abordare corectă faţă de colegii miniştri. După ce vom face această evaluare, sunt convinsă că decizia o vom lua în cadrul Comitetului Executiv Naţional. Voi asculta punctul de vedere al tuturor colegilor preşedinţi de organizaţii, al celor din Biroul Permanent Naţional, şi, bineînţeles, pe urmă vom vedea cum vom proceda în perioada următoare”, a spus premierul.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!