• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • FMC Romania implementează, și în România, programul European de monitorizare a dăunătorilor: EVALIO® AgroSystems

    agrointeligenta.ro -

    Sprijin pentru fermieri! Compania FMC România implementează și în țara noastră programul european de monitorizare a dăunătorilor – Evalio® AgroSystems. Fermierii se pot înscrie gratuit pentru a primi alertele Evalio® AgroSystems accesând site-ul www.evalioagrosystems.fmc.com (CLICK AICI – LINK DIRECT) sau pot descărca aplicația mobilă Evalio® AgroSystems disponibilă pe dispozitivele iOS și Android.

    Ce este EVALIO AGROSYSTEMS?

    Evalio® AgroSystems este un serviciu digital, gratuit, oferit tuturor cultivatorilor de porumb de către FMC. Acesta monitorizează dezvoltarea dăunătorilor, printre care și Ostrinia nubilalis (sfredelitorul porumbului), în sprijinul aplicării corecte a tratamentelor la cultura de porumb. Aplicația se bazează pe o rețea de capcane amplasate în locații cheie de monitorizare. Pentru acest prim an, programul cuprinde numai jumătatea sudică a României, cu următoarele județe – Mehedinți, Gorj, Dolj, Vâlcea, Olt, Teleorman, Argeș, Prahova, Dâmbovița, Giurgiu, Ilfov, Călărași, Ialomița, Constanța, Tulcea, Brăila, Buzău. Realizat în colaborare cu Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Agricolă Fundulea, care asigură consultanță tehnică, programul va fi extins la nivel național, din anul 2020.

    Mesajele de avertizare, trimise producătorilor de porumb

    Valorile capturilor zilnice ale numărului de fluturi identificați în capcanele feromonale și automate sunt introduse în aplicația Evalio® AgroSystems. Atunci când presiunea dăunătorilor este ridicată și dăunătorul poate produce pagube însemnate culturilor, serviciul Evalio® AgroSystems trimite mesaje de avertizare producătorilor pentru aplicarea tratamentelor, în vederea reducerii pagubelor provocate de dăunători.

    Aplicarea tratamentelor fitosanitare, ținând cont de dezvoltarea populației de dăunător și riscul de atac, va duce la o combatere eficientă și la reducerea pagubelor economice în cultura de porumb

    Amplasare capcane FMC România – sezon 2019

    FMC România a amplasat în sudul României peste 70 capcane (clasice, pe bază de feromoni, cât și automate) în 25 puncte de monitorizare. Scopul acestor capcane este de a monitoriza zilnic capturile fluturilor de Ostrinia nubilalis (Sfredelitorul porumbului) și de a stabili curba de zbor a adulților de Ostrinia nubilalis, în vederea aplicării, la momentul optim, a tratamentului fitosanitar.

    Vă puteți înscrie online accesând: http://www.evalioagrosystems.fmc.com sau puteți descărca aplicația mobilă Evalio® AgroSystems disponibilă pe dispozitivele iOS și Android.

    Accesul în timp real la datele FMC de monitorizare a speciei de Ostrinia nubilalis (Sfredelitorul porumbului) vă ajută să vă protejați cultura de porumb și să vă creșteți profitul!

    Utilizați informațiile și resursele furnizate de către FMC România și asigurați-vă că sunteți înregistrat în baza de date FMC pentru a primi ALERTA DE TRATAMENT.

    De ce este important să combatem Ostrinia nubilalis (sfredelitorul porumbului)?

    Ostrinia nubilalis (Sfredelitorul porumbului) este un dăunător polifag, periculos care poate afecta serios cultura de porumb. La început, larvele consumă din frunze (atacul în primele faze) iar apoi sapă galerii în tulpina plantelor de porumb. Acest lucru determină frângerea tulpinilor de la punctul de atac, sub greutatea știuleților sau a vântului, reduce capacitatea de nutriție a plantelor și rezistența la secetă. Atacul după formarea știuletelui provoacă pagube însemnate și determină pierderi de producție, dar și compromiterea calității recoltei, prin instalarea de putregaiuri în condiții de umiditate atmosferică crescută (precipitații) înainte de recoltare. În urma atacului de Ostrinia nubilalis la știuleți, pe leziunile produse se instalează diferite specii de ciuperci saprofite (Fusariumm spp., etc.), care conduc la apariția unor niveluri ridicate de micotoxine și dificultăți în vânzarea producției.

    În cele mai multe cazuri, o combatere eficientă a speciilor de Ostrinia nubilalis va conduce și la un control secundar al speciei de Helicoverpa armigera. Începând cu anul 2020, FMC își propune să monitorizeze alături de Ostrinia nubilalis și Helicoverpa armigerea, o altă specie de lepidoptere polifagă și extrem de periculoasă.


    Te-ar mai putea interesa

    Abatorul familiei Gagea exportă carne de oaie în 13 țări: ”Vrem să producem Nuggets de miel” Andrei și Oana Nicola s-au întors din Anglia pentru a-și face fermă de Angus la Porumbacu de Jos Vremea de schimbă radical. Șefa ANM anunță ploi și temperaturi cu minus

    Ultimele știri

    Raport EFSA: Carnea de pasăre și ouăle produse în România sunt sigure pentru consum! John Enoiu, Naturevo – La ce să fie atenți fermierii după valul de ploi și temperaturi scăzute Adrian Pintea, MADR, anunț despre plata subvențiilor APIA