• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Erbicidarea de toamnă devine o necesitate. Corteva Agriscience are soluția – erbicidul BIZON

    agrointeligenta.ro -

    Cu toţii resimțim astăzi efectul schimbărilor climatice. Aceste schimbări afectează inclusiv culturile, buruienile, bolile şi dăunatorii. Am avut o primăvară foarte capricioasă, care a debutat cu o vreme extrem de secetoasă în lunile martie şi aprilie, cu diferenţe mari de temperatură între zi şi noapte, cu temperaturi mult sub 0 grade Celsius în unele zone.

    Toate acestea, pe lângă culturile de cereale slab dezvoltate, au făcut ca şi combaterea buruienilor în această primăvară să fie o adevarată provocare, fiind afectată inclusiv eficacitatea erbicidelor. În majoritatea zonelor ţării, culturile de cereale semănate toamna au răsărit în primavară. În consecinţă şi o serie de buruieni problemă care ar fi trebuit să răsară în toamnă, au răsărit în primăvară.

    De aceea, este foarte importat să scăpăm de concurenţa buruienilor problemă, precum: iarba vântului, toate speciile de veronica, turiţa, macul, samulastra de rapiţă, rocoina (care încep să răsară în toamnă şi continuă răsărirea sau dezvoltarea în ferestrele iernii şi primăvara devreme), prin aplicarea, încă din toamnă, de produse cu o activitate prelungită la sol.

    Unul din aceste produse este Bizon™, erbicid cu un spectru foarte larg de combatere și efect de lungă durată împotriva buruienilor problemă din culturile de cereale păioase.

    Bizon™ este un erbicid postemergent, selectiv pentru cereale păioase, cu aplicare în toamnă pentru combaterea buruienilor monocotiledonate și dicotiledonate anuale. Datorită efectului combinat al celor 3 substanțe active (diflufenican, penoxsulam și florasulam), Bizon™ are acțiune atât la nivelul solului, cât și la nivel foliar, având un efect foarte bun, chiar și în condiții mai puțin favorabile.

    Erbicidul Bizon™ se aplică toamna, în postemergență, la culturile de grâu și orz de toamnă, triticale, secară, în doză de 1,0 litru/ha, începând cu faza de o frunză până la 3 frați ai culturii tratate (BBCH 11-23), cu excepția culturii de secară, unde se aplică până la 3-4 frunze (BBCH 11-14), iar buruienile dicotile să nu depășească faza de 4 frunze.

    Se va aplica un singur tratament pe sezon, pe aceeași suprafață.

    Cantitatea de soluție recomandată : 200-300 litri/ha.

    Înainte de aplicarea produsului în cultura de secară de toamnă se recomandă consultarea deținătorului autorizației cu privire la cât de sensibil este soiul de secară cultivat.

    Produsul Bizon™ se aplică atunci când temperatura aerului este cuprinsă între 5 grade Celsius și 25 de grade Celsius, pe plantele neatacate de boli și dăunători, neafectate de îngheț, secetă și umiditate excesivă. Nu sunt restricții pentru cultura postmergătoare.

    Aplicarea în toamnă a produsului Bizon™ reduce competiția buruienilor cu plantele de cultură, pentru hrană și apă, încă din primele stadii de vegetație, asigurând un start mai bun al culturii de cereale și o trecere mai bună peste iarnă.

    Erbicidarea din toamnă cu Bizon™ oferă un spor de producţie de 10%, generând un plus de aproximativ 100 Euro/ha comparativ cu erbicidarea de primavară.

    Bizon™ menţine cultura curată până la recoltare!!!

    Ion Mutafa

    Category Marketing Manager CP – Herbicides- Corteva Agriscience România


    Te-ar mai putea interesa

    Furtuna Renata ajunge în România – sunt așteptate ploi, vijelii și temperaturi scăzute Fertilizarea castraveților cu îngrășăminte bio – 6 rețete simple Un tânăr întors din Olanda și-a făcut plantație de lalele. Grădina poate fi vizitată gratuit

    Ultimele știri

    MARSAT vine în sprijinul micilor fermieri care vor să își cumpere utilaje cu fonduri europene! Parlamentul European a votat simplificarea PAC cu flexibilitate pentru condițiile de mediu Stațiunea Dancu, ”pepinieră” de vaci campioane. Producția medie de lapte în ferma ”de stat”