Creșterea animalelorŞtiri agricole

Ordin de ministru pentru furajarea în fermele de vaci, oi sau capre

Ordinul nr. 369/2019 pentru aprobarea compoziției nutritive a principalelor furaje folosite în hrana vacilor, bivolițelor, oilor și caprelor, precum și a cerințelor nutriționale ale acestora. Noul act normativ intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul Oficial în data de 4 iulie, prevede reguli clare referitoare la necesarul nutrițional al animalelor și modul în care furajare este raportată la sistemul de impozitare.

Văzând Referatul Direcției generale politici agricole nr. 262.626 din 5.06.2019, în conformitate cu prevederile art. 2 alin. (1) lit. a) și c) și art. 6 alin. (1) lit. a) și c) din anexa nr. 2 “Metodologie pentru stabilirea normelor de venit utilizate la impunerea veniturilor obținute din creșterea și exploatarea animalelor, precum și a normelor de venit unitare pentru aplicarea prevederilor referitoare la scutirea de la plata impozitului pe venit prevăzută la art. 76 alin. (1) lit. c) din Legea nr. 566/2004” la Hotărârea Guvernului nr. 30/2019 privind aprobarea metodologiilor pentru stabilirea normelor de venit utilizate la impunerea veniturilor din activități agricole, precum și a Metodologiei de calcul al reducerii normei de venit pentru aplicarea prevederilor referitoare la scutirea de la plata impozitului pe venit, prevăzută la art. 76 alin. (1) lit. c) din Legea cooperației agricole nr. 566/2004,
în temeiul prevederilor art. 9 alin. (5) din Hotărârea Guvernului nr. 30/2017 privind organizarea și funcționarea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, precum și pentru modificarea art. 6 alin. (6) din Hotărârea Guvernului nr. 1.186/2014 privind organizarea și funcționarea Autorității pentru Administrarea Sistemului Național Antigrindină și de Creștere a Precipitațiilor, cu modificările și completările ulterioare, ministrul agriculturii și dezvoltării rurale emite prezentul ordin.

Se aprobă compoziția nutritivă a principalelor furaje folosite în hrana vacilor, bivolițelor, oilor și caprelor, precum și cerințele nutriționale ale acestora, folosite pentru stabilirea normelor de venit utilizate la impunerea veniturilor obținute din creșterea și exploatarea vacilor, bivolițelor, oilor și caprelor”, se arată în actul normativ.

Compoziția nutritivă a principalelor furaje folosite în hrana vacilor, bivolițelor, oilor și caprelor

Cerințele nutriționale ale vacilor și bivolițelor pentru întreținere pe zi/100 kg greutate vie

Cerințele nutriționale ale vacilor și bivolițelor pentru producerea unui kilogram de lapte cu diferite procente de grăsime

Cerințele nutriționale pentru întreținere și gestație a oilor

Cerințele nutriționale ale oilor în lactație

Cerințele nutriționale pentru întreținere și gestație a caprelor

Cerințele nutriționale ale caprelor în lactație

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!