• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Fertilizarea de toamnă. Ce spun fermierii care au aplicat EUROCEREAL 34 la grâu, rapiță și orz

    Ramona Dascălu -

    Îngrășământul Eurocereal 34 de la Timac Agro România este aplicat cu succes în ferme situate în toate regiunile agricole din țară. Produsul și-a dovedit eficiența în ultimii patru ani, reușind să facă diferența la culturile de toamnă înființate în 2018 și care au avut de depășit perioade dificile, în special seceta din perioada semănatului și imediat după.

    F

    Astfel, în județul Călărași, în comuna Unirea, fermierul Daniel Nica apreciază că atât grâul cât și orzul fertilizat cu Eurocereal 34 au arătat foarte bine datorită îngrășământului de la Timac Agro, produs pe care l-a administrat în toamna anului trecut.

    Anul trecut am administrat la cultura de grâu 200 de kilograme la hectar de Eurocereal 34. Îl consider un îngrășământ foarte bun, care satisface nevoile culturilor de toamnă. Culturile mele, grâul și orzul, au răsărit în februarie și la momentul acesta arată foarte bine„, a declarat îaninte de recoltare Daniel Nica, administrator la Bliss SRL, societate care își desfășoara activitatea în comuna Unirea, județul Călărași.

    Tot în județul Călărași, fermierul Mihai Comșa a rămas fidel de ani buni îngrășământului Eurocereal 34 datorită rezultatelor bune pe care le-a obținut prin aplicarea acestuia pe toată suprafața fermei pe care o conduce.

    În toamnă am folosit pe întreaga suprafață Eurocereal 34. Îl folosim de câțiva ani buni și a dat rezultatele așteptate. O parte dintre culturile de toamnă, și aici mă refer la grâu, a răsărit în primăvară, având o oarecare întârziere față de celelalte care au răsărit în momentul optim, dar sperăm să recupereze perioada pierdută și să obținem rezultate bune„, a spus Mihai Comșa, șef de fermă la societatea Elion Agro, care lucrează o suprafață de 2900 de hectare în județul Călărași.

    De produsul Eurocereal 34 se declară mulțumit și fermierul Dan Onu, din localitatea Țibrin, județul Constanța: „Am achiziționat Eurocereal 34 și am folosit o cantitate de 200 de kilograme pe hectar la culturile de orz, grâu și în primăvară la floarea-soarelui. Sunt client de 10 ani de zile și am folosit în fiecare an Euroceareal 34  și am obținut producții foarte bune și am fost foarte mulțumit ca și producție și ca și cultură în câmp„.

    Acesta recomandă îngrășământul Eurocereal 34 și altor fermieri care își doresc la rândul lor să obțină producții bune la culturile de toamnă.

    În campania de toamnă din 2018 am avut avut probleme mari cu seceta în zona noastră, a fost o secetă prelungită. Și orzul și grâul au răsărit undeva în luna octombrie, spre sfârșit, dar numai în proporție de 10%, restul a răsărit în luna februarie, iar pe data de 10 mai orzul era în spic, iar grâul era în faza de burduf și am fost foarte mulțumiți și estimăm o producție foarte bună anul acesta cu toate problemele care au fost în toamnă. Recomand Eurocereal 34 și altor fermieri pentru că noi am obținut producții foarte bune și am fost foarte mulțumiți„, susține fermierul constănțean Dan Onu.

    Și în județul Galați, îngrășământul Eurocereal 34 este apreciat de către fermieri.

    La cultura de grâu am folosit Eurocereal 34. Am optat pentru acesta datorită faptului că l-am mai folosit și anii trecuți la cultura de floarea-soarelui și am văzut că sunt rezultate bune și am încercat și la grâu și sunt rezultate bune. Sunt foarte mulțumit. Față de martori, sunt rezultate mult mai bune, un spic mai bine dezvoltat, un număr de etaje mai mare la boabele de grâu„, a declarat fermierul gălățean Adrian Fulger.

    În Tulcea, la ferma lui Șamata Dincă, Eurocereal 34 a ajutat vizibil culturile de grâu și orz.

    Am aplicat Eurocereal 34 la culturile de grâu și orz. L-am cumpărat la recomandarea reprezentantului Timac. Sunt mulțumit de cum arată culturile, am observat o înrădăcinare puternică, un pai mai gros și un spic bogat„, a declarat Șamata Dincă, administrator Șamata H. Dincă.

    Eurocereal 34 poate fi însă aplicat cu succes și la cultura de rapiță, ne mărturisește Angela Szekely, administrator al societății Semagroserv, din localitatea Șibot, județul Alba.

    Eurocereal am aplicat la rapiță și la grâul de sămânță și la triticalele de sămânță. Eu folosesc de mulți ani în fermă produse Timac și am constatat că am rezultate foarte bune cu aceste produse și atât cât îmi permite bugetul eu folosesc produse Timac. Pentru mine, și cred că pentru toți agricultorii anul acesta a fost un an foarte dificil, dar cum suntem toți care lucrăm în agricultură, întotdeauna trăim cu speranța că va fi mai bine, și după cum vedeți cultura de rapiță este într-un stadiu foarte bun, eu sunt mulțumită de felul în care arată cultura mea de rapiță, să sperăm că cu intemperiile astea și cu tot ce înseamnă climă vom ajunge să o și recoltăm în condițiile în care cultura promite„, a declarat aceasta.


    Te-ar mai putea interesa

    Primul îngheț la culturile din câmp. Alexander Degianski, fermier: O iarnă blândă, coșmarul unui agronom Piața cerealelor, din nou sub presiune. Prețuri la zi Subvenții APIA 2024 – tranșa a doua. Plățile finale achitate pe hectar și cap de animal

    Ultimele știri

    Mesaj din industria cărnii – ce se întâmplă cu prețul cărnii de porc de Sărbători Micii și salamurile din România – interzise în SUA și UK. Motivul pentru care s-au blocat exporturile Fermierul de pe Valea Trotușului care crește 8 vaci și produce o brânză specială, premiată la nivel mondial