Burse şi preţuri

Hortifruct a retras 1.000 de tone de castraveți de pe piață. Motivul: prețul era prea mic

Organizaţia de producători SC Hortifruct SRL a început de săptămâna trecută să-și retragă d epe piață o cantitate de 1.000 de tone de castraveți Farbio. Din cauza supraproducției, prețul acestora a fost apreciat ca fiind prea mic.

Un kilogram de castraveți Farbio a ajuns la 3,2 lei pe piața internă, potrivit jurnaliștilor de la economica.net. Aceasta a fost motivul pentru care Hortifruct a decis să retragă marfa de pe piață, anunț făcut public printr-un comunicat al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură.

“Este vorba despre retrageri prevăzute în ordinul privind recunoaşterea a organizaţiilor de producători şi a grupurilor de producători în sectorul fructe şi legume. Este din cauza preţului mic, dar şi din alte motive pentru care se pot face retrageri de produse de pe piaţă”, a declarat pentru economica.net, Cristian Rusu, preşedintele Hortifruct.

Marfa retrasă de pe piață urmează să fie livrată către ”asociaţii sau fundaţii care furnizează servicii sociale” sau către ”unităţi penitenciare, şcoli, instituţii publice de educaţie şi tabere de vacanţă pentru copii, precum şi către instituţii/unităţi/centre publice de asistenţă socială, care beneficiază de aceste cantităţi suplimentar faţă de cantităţile pe care le achiziţionează în mod obişnuit din aceste produse”.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!