Ştiri agricole

Se cere demisia de urgență a ministrului Petre Daea

Uniunea Salvați România (USR) cere demisia ministrului Petre Daea! Potrivit celor de la USR, în timp ce epidemia de pestă porcină africană pune din nou stăpânire pe țară, ministrul Petre Daea ignoră total subiectul.

Lipsa de acțiune a ministrului Agriculturii precum și a celor de la ANSVSA vizavi de evoluția pestei porcine africane va conduce la pagube de miliarde de euro și la uciderea a sute de mii de porci, potrivit Uniunii Salvați România.

”După dezastrul din 2018, pesta porcină pune din nou stăpânire pe țară. Zeci de focare au fost deja constatate în 16 județe din țară, inclusiv în două exploatații comerciale, iar în alte 7 județe au fost confirmate cazuri de îmbolnăvire la porci mistreți. În două comune din județul Dolj se desfășoară în aceste zile sacrificarea tuturor porcilor din gospodării și, probabil, măsuri similare vor fi luate și în alte localități.

Ministrul Petre Daea ignoră însă total subiectul, iar ANSVSA se mulțumește să declare că evoluția bolii este „în permanență monitorizată” și solicită „sprijinul și înțelegerea cetățenilor”.

La fel ca în 2018, lipsa de acțiune a ministrului Agriculturii poate duce la pagube de miliarde de euro și uciderea a sute de mii de porci. În timp ce multe gospodării vor rămâne fără animale, dependența României față de importurile de carne de porc se va adânci.

Românii și România nu trebuie să mai sufere din cauza incompetenței ministrului Petre Daea și a PSD-ALDE în general! Demisia, de urgență!”, afirmă USR într-o postare pe pagina de Facebook.

Ministrul Petre Daea se află în acest moment într-o postură extrem de delicată dacă luăm în considerare cazurile de pestă porcină africană care se înmulțesc de la zi la zi, lipsa sa de reacție vizavi de acest lucru, precum și remanierea guvernamentală care stă să bată la ușă.

Social-democrații se vor reuni pe data de 15 iulie în ședința Comitetului Executiv al PSD, printre subiectele de discuție fiind remanierea guvernamentală și prezentarea unor date din sondajele de opinie comandate de partid pentru alegerea prezidențiabilului.

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!