• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Două noi insecticide revoluționare de la FMC, pentru protejarea culturilor de legume

    agrointeligenta.ro -

    FMC este unul dintre cei mai puternici jucători de pe piața de insecticide la nivel global și de asemenea și în Romania. Pe lângă produsele Avaunt®, Coragen®, Fury® 10 EC, Karis® 10 CS, Novadim Progress®, Vantex® 60 CS şi Warrant® 200 SL, FMC și-a completat portofoliul cu două NOI insecticide: Benevia® și Verimark®, produse care conțin cea mai nouă substanță activă – cyazypyr, iar acum fermierii se pot bucura de faptul ca au parte de cele mai performante produse, destinate să le protejeze culturile.

    CYAZYPYR® – este o substanță activă sistemică din clasa diamide antranilice, o noua clasă de insecticide care controlează un spectru larg de dăunători în toate stadiile de dezvoltare: ouă, larve și adulți, din culturile de legume, pomi fructiferi, viță de vie și cultura mare și care este prietenoasă cu entomofauna utilă și cu mediul înconjurător.

    BENEVIA® se adresează fermierilor care cultivă legume, și anume: cartofi, ceapă, usturoi, rădăcinoase (păstârnac, țelină, pătrunjel, ridiche, napi), vărzoase (varză, broccoli, varză de Bruxelles, conopidă) și căpșuni și controlează dăunătorii în diferite stadii de dezvoltare, ouă, larve și adulți. Mai mult, acest insecticid ajută la conservarea prădătorilor naturali, care controlează populațiile de dăunători. Benevia® acționează prin contact și ingestie, inducând încetarea rapidă și imediată a hrănirii insectei după contactul cu substanța activă sau ingerarea plantelor tratate. Dăunătorii sunt controlați în totalitate după 3-6 zile de la aplicare.

    Ce dăunători se combat cu insecticidul Benevia

    Insecticidul Benevia® combate un spectru foarte larg de dăunători, cum ar fi: musculițe, tripși, afide, pureci, psilide, minieri, diptere, gândaci, gărgărițe și omizi. Printre cei mai cunoscuți dăunători combatuți de Benevia® se numără: molia minieră a tomatelor (Tuta absoluta), musculița albă de seră (Trialeurodes vaporariorum), tripsul californian (Frankliniella occidentalis), gândacul de Colorado (Leptinotarsa decemlineata), buha gama (Autographa gamma), buha verzei (Mamestra brasiccae), fluturele verzei (Pieris brassicae), musca cepei (Hylemia antiqua), gărgărița florilor (Anthonomus rubi), musca morcovului (Psila rosae), omida paroasă (Hyphantria cunea), viespea rapiței (Athalia rosae), musca verzei (Delia radicum) și musculița albă a verzei (Aleyrodes brassicae).

    Doza recomandată pentru Benevia® este de la 0,125 L/ha la cartof până la 0,75 L/ha la căpșuni, păstârnac, țelină, pătrunjel, ridiche și napi, iar pentru protecția culturilor de varză, broccoli, varză de Bruxelles și conopidă, se aplică 0,4-0,5 litri pe hectar.

    VERIMARK® se aplică numai la sol, prin udare la răsaduri sau prin instalația de irigat prin picurare si apoi este preluat de sistemul radicular și translocat sistemic în plante. Doza recomandată de specialiștii FMC România este de 15 ml la 1000 de plante sau între 375 ml/ha la căpșuni și 600 ml / ha la conopidă, varză, broccoli și varză de Bruxelles. Verimark® combate un spectru vast de specii de Lepidoptera și Coleoptera, fiind eficient asupra tuturor stadiilor de dezvoltare ale insectelor.

    Cum acționează insecticidul Verimark asupra dăunătorilor

    Asemeni produsului Benevia®, insecticidul Verimark® induce încetarea rapidă și imediată a hranirii dăunătorilor, după ingerare sau contact si oferă o protecție excelentă asupra culturilor, fiind eficace atât asupra formelor sensibile cât și asupra celor rezistente.

    Verimark® se poate aplica prin udare la răsaduri cu maxim 3 zile înainte de transplantare sau prin sistemul de irigare prin picurare astfel: produsul trebuie injectat uniform în apa de irigare, în prima jumătate din timpul de aplicare administrându-se doar apa de irigare, pentru a crea zone uniforme de umiditate în sol la nivelul sistemului radicular, fără a provoca scurgerea în profunzime sau băltire, urmată de aplicarea produsului în 1/4 din timpul de aplicare (15-20 minute). După aplicarea produsului este necesară aplicarea unei noi reprize de apă de irigat ce poate dura 10-15 minute din timpul de irigare, pentru a curăţa instalaţia de produs şi a transporta produsul în sol, la nivelul zonei radiculare active.

    Insecticidul Verimark® se folosește la începutul ciclului de vegetație, iar pH-ul apei trebuie ajustat la valoarea de 5-6, produsul asigurand o protecție de până la 25 de zile a culturii tratate.

    Insecticidele Benevia® și Verimark® sunt selective față de artropodele benefice și insectele polenizatoare, ajută la conservarea prădătorilor naturali și maximizează controlul acestora asupra populațiilor de dăunători, aceste avantaje făcându-le alegerea ideală pentru Programele de Combatere Integrată (IPM).

    FMC Corporation este o companie de cercetare și dezvoltare în agricultură, care furnizează soluții inovatoare fermierilor din întreaga lume. Cu un portofoliu complex de produse și solutii de protecție și nutriție a plantelor, reprezintă un partener important al fermierilor la nivel global.

    În România compania și-a asigurat o prezență solidă printr-o echipă de profesioniști și un portofoliu de top. Specialiștii companiei sunt la dispoziția utilizatorilor de produse FMC pentru consultanță și suport tehnic în teritoriu. Apelaţi cu înredere la sfaturile reprezentanţilor companiei sau consultaţi pagina de internet www.fmcagro.ro.


    Te-ar mai putea interesa

    Andrei și Oana Nicola s-au întors din Anglia pentru a-și face fermă de Angus la Porumbacu de Jos Vremea de schimbă radical. Șefa ANM anunță ploi și temperaturi cu minus Când se plantează roșiile în grădină – calendar

    Ultimele știri

    Noua față a învățământului agricol: De la licee în prag de desființare la investiții de peste 43 de milioane de euro Comunele din România unde fermierii primesc subvenții APIA în plus la hectar Ouăle maronii vor fi înlocuite în magazine de ouăle albe. Fenomenul, explicat de fermieri